VIDEO Bolnavii de cancer, umiliți la Institutul Oncologic

Institutul Oncologic

Situație disperată a bolnavilor de cancer. Aceștia au fost obligați să aștepte ore în șir, la cozi imense, pentru a putea intra în Institutul Oncologic Prof. Dr Alexandru Trestioreanu București, ca să li se facă tratamentul.

Cozile la Institutul Oncologic s-au format încă de dimineață. Inițial, oamenii au stat răbdători la coada care depășea 300 de metri. După câteva ore de așteptare, angajații unității medicale au adus liste cu pacienții care urmau să intre în institutul, pentru tratament, și au început să strige numele acestora.

Acesta a fost momentul în care cei aflați la coada imensă au început să se îmbulzească la intrare. De parcă nu ar fi fost de ajuns, unora dintre pacienți li s-a condiționat tratamentul vital de efectuarea testului Covid.

CITEȘTE ȘI: Cadre medicale, investigate de polițiști deoarece și-au luat concedii medicale în perioada pandemiei de coronavirus

„Am stat mai bine de două ore la o coadă imensă. Oamenii nu au mai rezistat și s-au îngrămădit la intrare. A apărut o listă cu persoane care trebuie testate de Covid, dar ei aveau programări la tratamente. Dacă se testează, nu mai fac tratamentul. Rezultatul vine abia peste 7 zile. Ei au cancer. Trebuie să-și primească tratamentul conform schemei”, a declarat o pacientă, pentru Cetățeanul.

CITEȘTE ȘI: Streinu Cercel: Virusul nu stă degeaba. Atacă exact pe unde se duce omul și se plimbă

Până săptămâna trecută, celor veniți la Institutul Oncologic Prof. Dr Alexandru Trestioreanu li se lua doar temperatura și erau obligați să semneze o declarație de proprie răspundere că nu au simptome de coronavirus, după care erau lăsați să intre în spital pentru tratament.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.