Streinu Cercel: Virusul nu stă degeaba. Atacă exact pe unde se duce omul și se plimbă

FOTO: Captură TV Antena 3
FOTO: Captură TV Antena 3

Pofesorul Adrian Streinu-Cercel spune că virusul COVID-19 a căpătat virulență și agresivitate și „nu stă degeaba”. Acesta „atacă exact pe unde se duce omul și se plimbă”, iar peste trei săptămâni de acum încolo vom afla și cât de mare e pericolul.

„Este ca un copil mic – e născut, începe să crească, se școlarizează, adică își crește virulența și agresivitatea și începe să atace, devine rebel. În momentul în care devine rebel are niște momente de cumpănă, exact cum este și omul în viață. În aceste momente de cumpănă intervin autoritățile de sănătate publică. Aceste măsuri îl opresc pentru o anumită perioadă de timp, dar el și-a căpătat și virulență și agresivitate. Când începi să te relaxezi trebuie să iei în calcul că acest virus nu stă degeaba. Și unde va ataca? Exact pe unde se duce omul și se plimbă”, a spus Cercel, la Antena 3.

Streinu-Cercel afirmă că există riscul să ne întoarcem la starea de urgență.

„Sper să nu se ajungă acolo și sper ca președintele României să nu fie nevoit să apese din nou butonul de urgență, pentru că un astfel de risc există, să știți. Peste trei săptămâni de acum încolo aflăm și cât de mare e acest risc”, a avertizat Streinu Cercel.

Și președintele Klaus Iohannis a avertizat, marți, că dacă numărul de cazuri cu COVID-19 va crește, va reintroduce starea de urgență.  

„Au fost două luni foarte grele pentru toți, ar fi dramatic să le compromitem tocmai acum, când am reușit să facem un pas important pentru a ne relua, încet-încet, un mod de viață mai apropiat de cel cu care eram obișnuiți. Cred că nimeni nu-și mai dorește să reintrăm în starea de urgență, dar vom fi obligați să luăm din nou această decizie în situația în care ritmul de infectare și presiunea pe spitale vor crește semnificativ. (…) Să nu irosim, dragi români, tot ce am câștigat în aceste două luni cu mari sacrificii!”, a declarat președintele.

Iohannis avertizează: Dacă regulile vor fi constant încălcate, vom avea noi focare și un nou val de îmbolnăviri

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here