Şoşoacă, scandal cu un revoluţionar: Bravo mie, că eu am tupeu, tu nu ai tupeu

Prezentă la Brăila împreună cu Luis Lazarus, senatoarea Diana Șoșoacă (partidul extremist SOS, ex-AUR) a fost apostrofată de un bărbat care susține că a luptat la Revoluție și i-a reproșat că este omul Rusiei: „Vii tu cu rușii aici”, i-a spus omul senatoarei care uzează de retorica rusă și propagă narativul Kremlinului în România.

CITEŞTE ŞI: PNL vrea comasare pentru a opri AUR: Important e să oprim extremismul

Senatoarea l-a făcut PSD-ist, iar bărbatul i-a răspuns că „nu este cu niciun partid politic”.

Bărbatul a întrebat-o ce caută la Ambasada Rusiei, iar Șoșoacă i-a răspuns: „Bravo mie, că eu am tupeu, tu nu ai tupeu”. În timpul schimburilor de replici, senatoarea i-a mai spus că rușii au câștigat războiul cu Ucraina și că nu ea va pleca din Brăila, ci el.

Nu a negat

Pe tot parcursul discuției, Șoșoacă nu a adus niciun contraargument acuzației că face jocurile Rusiei, nu a negat acest lucru, ba dimpotrivă, a vorbit pe ton ridicat despre cum Rusia este azi învingătoare.

Senatoarea l-a jignit pe bărbat după ce acesta i-a spus că „bunicii noștri au fost omorâți de ruși”.

Șoșoacă este singurul președinte de partid relevant asumat prorus. A participat la recepțiile Ambasadei Rusiei de Ziua Națională a Unității Rusiei sau de Ziua Diplomatului, a fost declarată personalitatea anului în 2021 de către Sputnik și a promovat mesajele Kremlinului. A cerut inclusiv alianța României cu Rusia împotriva Ucrainei.

O altă ieșire prorusă a avut loc cu ocazia vizitei președintelui Volodimir Zelenski la București, la 10 octombrie 2023. Șoșoacă i-a cerut să restituie României teritorii din Ucraina și să respecte drepturile românilor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.