Simion cheamă oamenii la protest în fața Ambasadei Austriei

Liderii AUR afirmă că „jocurile din spatele votului din 8 decembrie au fost mult diferite de imaginea proiectată în spațiul public” și cer o poziție oficială a Guvernului României referitoare la votul exprimat de Olanda în Consiliul JAI.

CITEŞTE ŞI: Protest la Ambasada Austriei. George Simion, apel pe Facebook

„Pentru a evita în viitor eșecuri de magnitudinea celui înregistrat pe 8 decembrie, România trebuie să facă o ajustare fermă și rapidă a raporturilor bilaterale cu țările care îi prejudiciază interesele politice și economice la nivelul Uniunii Europene. Gestul paradoxal și ilogic al reprezentantului Olandei, prin care a susținut că sprijină aderarea României, dar a respins candidatura Bulgariei, fără de care admiterea țării noastre era imposibilă din punct de vedere juridic, demonstrează că jocurile din spatele votului din 8 decembrie au fost mult diferite de imaginea proiectată în spațiul public. Aparent, solidaritatea europeană este fundamentul proiectului UE, alături de egalitatea statelor membre în fața legislației și regulamentelor Uniunii. În fapt, am fost victimele unui tratament bazat pe dubla măsură, argumentat cu falsuri grosolane și impus de interese economice meschine”, potrivit unui comunicat de presă.

Reprezentanții AUR afirmă că „este inutil și dezonorant pentru Statul Român să continue un joc de imagine slugarnic și ipocrit și să ignore cu bună știință semnalele clare ale unor adversari înverșunați din sânul Uniunii Europene”.

Strategie viabilă

„Nicio strategie viabilă nu poate fi construită pe premisele unui idealism rupt de realitate și pe baza unor premise greșite sau false. După eșecul rușinos al politicienilor și politrucilor, este momentul ca opinia profesioniștilor să prevaleze în evaluarea și asumarea marilor decizii de politică externă. Grupul de amatori condus de președintele Klaus Iohannis trebuie să facă un pas în spate și să deblocheze procesul de repoziționare a României în relațiile cu partenerii externi. În cel de-al doisprezecelea ceas, AUR cere tuturor partidelor din România un acord național bazat de o dezbatere reală în Parlament cu privire la strategia de politică externă pe termen lung a țării noastre”, se menționează în finalul comunicatului.

În seara aceasta, începând cu ora 18, George Simion cheamă oamenii la protest în faţa Ambasadei Austriei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.