Protest la Ambasada Austriei. George Simion, apel pe Facebook

Conducerea AUR anunţă, pe Facebook, organizarea unui protest de amploare vineri seara, de la ora 18,00, în faţa ambasadei Austriei din Bucureşti.

„FACEM APEL LA ROMÂNI SĂ BOICOTEZE COMPANIILE AUSTRIECE CARE ACTIVEAZĂ ÎN ROMÂNIA. Austria nu mai poate face munți de bani în România în condițiile în care este adversarul intereselor noastre în Europa! Respingerea aderării la Spațiul Schengen ne costă bani, ne întârzie proiectele de dezvoltare și ne pune într-o poziție inferioară față de partenerii din Uniunea Europeană. Aberațiile și minciunile proferate de politicienii austrieci la adresa României trebuie demascate și sancționate”, scrie George Simion, pe Facebook.

România nu a intrat în spațiul european de liberă circulație, deși a avut sprijinul a 26 de state membre ale UE. Austria a reușit să blocheze decizia favorabilă în Consiliul JAI, pentru aderarea la Schengen fiind necesară unanimitate.

Din dispoziția ministrului afacerilor externe, ambasadoarea Republicii Austria la București a fost convocată în această seară la sediul MAE pentru a i se comunica poziția României expusă mai sus și protestul MAE față de atitudinea nejustificată și inamicală a Austriei, care va produce consecințe inevitabile asupra relațiilor bilaterale.

„Ambasadoarei Austriei i s-a transmis că votul negativ al Vienei surprinde cu atât mai mult în contextul existenței unor relații diplomatice îndelungate, cu o tradiție de peste 100 de ani, între țările noastre, precum și al cooperării bilaterale substanțiale în special în domeniul economic – Austria fiind unul dintre partenerii economici cei mai importanți ai României și al doilea investitor străin pe piața românească. În egală măsură, colaborarea româno-austriacă în plan regional și european, precum și coordonarea strânsă în dosare de interes comun în plan internațional ar fi trebuit să cântărească considerabil în decizia de vot a Austriei. De asemenea, i s-a transmis ambasadoarei protestul ferm față de acuzațiile exprimate de autoritățile austriece cu privire la așa-zise presiuni asupra firmelor austriece, afirmații care sunt inadmisibile, nefiind în conformitate cu realitatea”, a transmis MAE.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.