Scandal în Comisia pentru Legile Justiţiei: Ar fi un regres!

Deputatul USR Stelian Ion a solicitat, marţi, conducerii Comisiei speciale parlamentare comune pentru examinarea legilor din domeniul justiţiei să dea dovadă de flexibilitate în ceea ce priveşte dezbaterea celor trei proiecte propuse, argumentând că acestea sunt extrem de importante pentru a fi dezbătute într-un termen scurt şi că nu au avizul Comisiei de la Veneţia.

CITEŞTE ŞI: Scandal cât casa în Coaliţie! Ciolacu îl torpilează pe Rareş Bogdan: Vorbim ca să vorbim?

„N-aş fi crezut că ajung vreodată să spun acest lucru, într-un fel regretăm procedura din timpul „Comisiei Iordache”, pentru că acolo au fost nişte dezbateri furtunoase, care s-au întins luni de zile. Poate fi justificată urgenţa unor proiecte, însă, având în vedere că termenul pe care l-am stabilit în 2021 (…), acela de sfârşit al primului semestru din 2023, având această abordare, cred că avem timp suficient să facem nişte dezbateri mai aşezate. Sunt nişte legi importante şi, în ciuda bunăvoinţei dumneavoastră, felul în care coaliţia forţează grăbirea discuţiei, astfel încât în weekend, practic, să fie stabilite dezbateri între amendamente (…), nu e o modalitate serioasă de a lua în discuţie nişte legi extrem de importante’, a declarat Stelian Ion.

Potrivit acestuia, coaliţia de guvernare nu şi-a respectat promisiunile din programul de guvernare.

Repreşori pentru Coaliţie

„E un reproş dur la adresa coaliţiei actuale, care înţelege să nesocotească nu doar regulamentele votate, dar propriile promisiuni făcute prin programul de guvernare. Acolo s-a promis că se va veni cu nişte legi, dar legile ar fi trebuit să fie trimise în Parlament însoţite de avizul Comisiei de la Veneţia, lucru încălcat flagrant de Guvern. Sunt foarte multe probleme. De aceea, în aplicarea acelui regulament, cu care nu suntem de acord şi asupra căruia vom face propuneri de modificare, vă solicit să daţi dovadă de flexibilitate şi să-l aplicaţi într-un mod care să permită nişte dezbateri reale. Nu ne aflăm aici din dorinţa de a face din subiectul justiţiei un subiect de discuţie naţională şi un subiect de tensiune la nivel naţional. Din păcate, lucrul ăsta se întâmplă natural, fără să ni-l dorim, altele sunt subiectele care interesează, dar importanţa legilor, aspectele vulnerabile, problematice multiple care au fost deja semnalate în spaţiul public necesită nişte dezbateri serioase, nu un simulacru. Ar fi un regres foarte mare să ne întoarcem la perioada 2017, ba chiar să fie nişte dezbateri de o calitate mult mai slabă decât ce a fost atunci”, a spus deputatul USR.

Preşedintele Comisiei comune, deputatul PNL Gabriel Andronache, a respins aceste acuzaţii.

„Nu sunt de acord cu chestiunile pe care le-aţi precizat. Flexibilitate va exista, am spus lucrul acesta, inclusiv în privinţa termenului de raport pe care l-a stabilit Biroul permanent”, a arătat Andronache.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.