Românii din străinătatea se vor putea vaccina, fără programare, la vamă, înainte să intre în țară

Foto: Facebook/Ro Vaccinare
Foto: Facebook/Ro Vaccinare

Cetățenii români din străinătate se vor putea vaccina la punctele de trecere a frontierei de la Nădlac, fără programare. În punctele de trecere a frontierei Nădlac 1 și Nădlac 2 vor fi create centre de vaccinare temporare anti-COIVD 19, destinate românilor care vin din alte țări.

Punctele de vaccinare vor fi organizate în cel mult două săptămâni. Decizia a fost luată după ce mulți români care lucrează în străinătate au venit în țară pentru a se vaccina.

Șeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, Horea Timiş, a declarat că este vorba de „sute de persoane care în ultimele săptămâni au trecut graniţa în România pentru a se vaccina în Arad”.

„Nu vorbim doar de cetăţeni români stabiliţi în străinătate, ci şi de cetăţeni ai altor state. În acest moment, cetăţenii Uniunii Europene se pot vaccina la noi în ţară. De altfel, vă pot spune că şi foarte mulţi angajaţi ai misiunilor diplomatice ale României din Europa au venit la Arad doar pentru a se vaccina.

Cred că avem persoane vaccinate din toate ţările europene. Pentru că de la o zi la alta am observat, fără să avem statistici precise, că sunt tot mai mulţi cei care trec graniţa doar pentru a se vaccina, am decis să înfiinţăm posturi temporare de vaccinare în PTF Nădlac I şi PTF Nădlac II”, a declarat şeful DSP Arad, Horea Timiș.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.