Românii din Anglia se pregătesc să meargă în baruri și restaurante. O nouă serie de măsuri de relaxare

FOTO: SnapwireSnaps/Pixabay.com
FOTO: SnapwireSnaps/Pixabay.com

Premierul Boris Johnson a a anunțat o a treia serie de măsuri de relaxare a restricțiilor luate împotriva COVID-19 în Anglia, unde locuiește aproape 85% din populația Marii Britanii.

Noile măsuri de relaxare vor intre în vigoare începând de luni, 17 mai și de ele se vor bucura și cei peste 400.000 de români care trăiesc în Anglia.

Printre altele, cafenelele, pub-urile și restaurantele vor putea servi mâncare și băuturi clienților în interior, pentru prima dată din decembrie. Oamenii vor rămâne așezați la mese, dar nu va exista nicio restricție de circulația sau în ceea ce privește servirea alcoolului.

Se vor redeschide și sălile de spectacole, precum cinematografele, muzeele, la fel și zonele de joacă pentru copii din interior. Lecții de sport în sală și competițiile de grup pot fi reluate. Unele evenimente mai mari în spații închise, cum ar fi conferințe, concerte și evenimente sportive, pot continua cu o participare maximă de 1.000 de persoane sau 50% din capacitate, oricare dintre acestea este mai mică.

Se vor putea relua adunările în aer liber cu până la 4.000 de persoane sau 50% din capacitate. Un număr mic de evenimente pe stadioane mai mari, inclusiv fotbalul din Premier League, vor avea permisiunea de a avea până la 10.000 de invitați sau 25% la sută din capacitate.

La nunți vor putea participa până la 30 de persoane, iar la înmormântări pot veni atâtea persoane cât să se poată asigura distanțarea socială. Oamenii se pot întâlni în aer liber în grupuri de până la 30 de persoane. Socializarea în interior va fi permisă în casele altor persoane în grupuri de șase sau maximum două gospodării. Se permite din nou contactul fizic între familie și prieteni din alte gospodării.

În școli nu vor mai fi obligatorii măștile, iar studenții vor reveni cu toții la cursuri în universități.

Cazarea, inclusiv hoteluri și pensiuni, poate primi oaspeți din nou, iar vacanțele în străinătate vor fi permise și pentru unele țări cu nivel scăzut de Covid. Începând cu 17 mai, cei ce se întorc dintr-o țară pe “lista verde” (Portugalia, Israel, Singapore, Australia, Noua Zeelandă, Brunei, Islanda, Gibraltar, Insulele Falkland, Insulele Faroe, Georgia de Sud, Insulele Sandwich, Sfânta Elena, Tristan de Cunha și Insula Ascension) după o vacanță, nu mai trebuie să intre în carantină la sosire, nici acasă, nici într-un hotel (cu condiția prezentării unui rezultat negativ al testului Covid).

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.