Predoiu, date de ULTIMĂ oră despre Schengen

Cătălin Predoiu se declară optimist în ceea ce privește evoluția dialogului cu omologul său din Austria, Gerhard Karner, cu privire la votul pentru aderarea României la Schengen.

CITEŞTE ŞI: Nădlac II. Migranți ascunși printre lambriuri, în TIR-ul unui șofer român

Potrivit spuselor sale, au avut loc mai multe întrevederi, iar discuțiile sunt „intense”. Cu toate acestea, oficialul austriac nu dă semne că ar fi devenit mai flexibil.

Cătălin Predoiu nu exclude ca România și Bulgaria să primească un vot pozitiv pentru aderarea la Spațiul Schengen. Doar că acest vot nu va fi dat la Consiliul JAI de marți, 5 decembrie. Este posibil ca acest lucru să se întâmple dacă parlamentul și guvernul Olandei vor ridica „veto”-ul acordat Bulgariei.

Pe de altă parte, Predoiu a apreciat dialogul cu partea austriacă, spunând că este „intens” şi că este în contact cu omologul său austriac, Gerhard Karner.

Ministrul de Interne român a făcut o serie de declarații, după sosirea la Consiliul JAI, cu privire la un vot pozitiv pe Schengen. El a spus că cel mai important lucru este ca guvernul și parlamentul Olandei să ridice veto-ul împotriva Bulgariei.

Rezultatul evaluării în Bulgaria

„Rezultatul evaluării în Bulgaria este pozitiv. Acum, ceea ce urmează important este dialogul dintre guvernul olandez și parlamentul olandez. Abia după aceea vom putea ști care sunt pașii următori. (…) Da, (este – n. red.) timp pentru ca Parlamentul de la Haga și guvernul olandez să ia o decizie există. Și după ce această decizie este luată, putem să vedem dacă facem pași procedurali în continuare, dar timp există”, a declarat Cătălin Predoiu.

Cătălin Predoiu susține că are întrevederi periodice cu omologul său din Austria. El a evitat să facă speculații în legătură cu poziția Austriei, însă a precizat că există dialog.

„Uitați-vă, în acest moment este prematur să fac speculații, ba chiar aș putea să spun că orice speculație ar dăuna discuțiilor. Tot ce pot să vă spun este că lucrăm pe acest canal – ministerul de Interne român, ministerul de Interne austriac, dar în legătură și cu alți decidenți politici”, a spus Predoiu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.