Percheziții în mai multe județe într-un dosar de înşelăciune, spălare de bani, fals şi uz de fals

Polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează 14 percheziţii în București, Ilfov, Olt și Dâmbovița, la domiciliile unor persoane bănuite de înșelăciune, spălare de bani, fals și uz de fals. 6 mandate de aducere vor fi puse în aplicare.

Din cercetări a reieșit că, în perioada august-octombrie 2019, mai multe persoane ar fi indus în eroare comercianţi din spațiul intracomunitar, prin plasarea de comenzi şi ridicarea de mărfuri în numele unei alte societăţi a cărei identitate ar fi fost clonată. 

„În scopul asigurării credibilității informațiilor, în vederea stabilirii relației comerciale, persoanele bănuite ar fi falsificat documente și ar fi creat domenii web. Ulterior, mărfurile ar fi fost comercializate prin intermediul unor societăți special create în acest sens. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 1.200.000 de lei”, anunță IGPR.

Perchezițiile au ca obiect identificarea de documente financiar-contabile, înscrisuri şi mijloace folosite în activitatea infracţională.

Acțiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcție Operațiuni Speciale, precum și al Unității Centrale de Analiză a Informațiilor din cadrul Poliției Române. 

La activități participă polițiști din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here