sâmbătă, mai 25, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăPăgânii organizează un marș cu sicrie în București în Joia Mare

Păgânii organizează un marș cu sicrie în București în Joia Mare

-

Asociația The New Pagan Dawn (Noii Zori Păgâni) și-a găsit, tocmai în Joia Mare, să organizeze în București un „protest” sub forma  unui „marș cortegiu funerar”.

La „protestul” care nu mai suferea amânare, fiind musai să se desfășoare în Săptămâna Luminată a catolicilor și a Patimilor la ortodocși, de „păgâni” vor fi alături Asociația Vocea Copiilor Abandonați, ale cărei baze au fost puse de Vișinel Bălan, și Asociația European Commonwealth and Human Rights.

În aceste zile, pe internet, circulă o „Petiție pentru renumirea lui Vișinel Balan în funcția de vicepreședinte al A.N.P.D.C.A.”, lansată de Cosmin Olteanu, „președinte, înalt ierarh al comunității păgâne românești & fondator The New Pagan Dawn”.

Alături de propaganda LGBTQ+

Vișinel Bălan, vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție a fost revocat, din funcție de prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, la propunerea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, unde era subsecretar de stat.

Vișinel Bălan, fiind încă vicepreședinte la ANPD, a participat pe 25 martie, în Piața Victorie la „o manifestație de susținere a comunității LGBTQ+”, „ca reacție la atacurile repetate la adresa drepturilor minorităților”, dar, în special, la scrisoarea înaintată de cultele religioase din România către Ministerul Educației, prin care se cerea ca legile educației să nu impună studiul „diversității” în școli.

Copiii, pretextul marșului păgân

Cele trei organizații anunță că pe, 13 aprilie 2023, ora 18, „orașul București va fi martorul unui protest solemn organizat în memoria copiilor morți și abuzați în centrele de copii”.

Protestul va începe în fața Palatului Victoria – Guvernul României și „va fi marcat de un marș cortegiu funerar care va îndruma participanții spre Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție din București de pe Bdul Gheorghe Magheru nr. 7. Scopul acestui protest este de a mobiliza oamenii în jurul unei cauze comune: lupta împotriva abuzului asupra copiilor și tinerilor ce au o măsură de protecție specială în Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din România.

Unul dintre motivele protestului este demiterea abuzivă a lui Balan Vișinel din funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA) care a generat o serie de îngrijorări în rândul celor trei asociații organizatoare. De asemenea protestul își propune să atragă atenția publicului larg asupra valului de abuzuri sinucideri și ucideri care se petrec cu copii și tineri cu măsuri de protecție specială în România dar și asupra refuzului constant al ANPDCA de a acționa în majoritatea cazurilor”.

„Combatantul ferm al cultelor monoteiste”

Potrivit propriei prezentări Asociația TNPD „este prima și cea mai mare organizație culturală din România de reprezentare a comunității politeiste/păgâne care are drept scop ridicarea nivelului spiritual al oamenilor prin popularizarea informațiilor despre cultele păgâne/neopăgâne și a științelor ezoterice”.

Pe pe 15 martie 2023, într-un comunicat de presă, TNPD își devoala unul dintre scopuri;

„Biserica Ortodoxă Română și celelalte culte care solicită Ministerului Educației Naționale să elimine din proiectele de legi termenul „diversitate” ne arată încă o dată că acestea folosesc instrumente democratice pentru a impune o viziune asupra lumii nedemocratică, iliberală (…) Diversitatea nu amenință libertatea religioasă și de credință.

Dar diversitatea nu este pe placul unor culte religioase fiindcă această valoare recunoaște și protejează diferite perspective care pot să fie inclusiv non-religioase, păgâne, atee sau agnostice”.

„Din 2016, THE NEW PAGAN DAWN (Noii Zori Păgâni) este combatantul ferm al doctrinelor promovate de cultele monoteiste”, se mai prezintă pe site-ul propriu.

„THE NEW PAGAN DAWN nu are vreun interes religios în cadrul acestui marș și nu are ca scop ofensarea vreunui cult anume. Marșul își propune această dată și acest format fără posibilitate de amânare tocmai fiind situația dată de valul de abuzuri și sinucideri a unor copii din sistem și excludere din diferite funcții a persoanelor incomode ce nu doresc să ascundă aceste abuzuri. Faptul că noi suntem combatanții fermi a ideologiilor ce afectează drepturile omului și nu suntem de-acord cu eliminarea sintagmei ”diversitate” din Legile Educației, cât și implementarea religiei la BAC nu este relevantă pentru manifestul unde susținem tocmai un mesaj clar: STOP ABUZURILOR COPIILOR.

Calitatea mea de preot și fondator al THE NEW PAGAN DAWN este irelevantă în raport cu activitatea mea civică pentru acești copii, tocmai ca urmare a faptului că eu la rândul meu provin din sistemul de protecție a copilului”, ne-a comunicat Cosmin Olteanu.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Interceptări incendiare în dosarul generalilor SRI: Cum conduceau din umbră România

0
Detalii incendiare ies la iveală din ancheta de mare corupție derulată de procurorii anticorupție față de doi generali în rezervă ai SRI, respectiv fostul adjunct al Serviciului, Florian Coldea și fostul șef al Direcției Juridice, Dumitru Dumbravă. CITEŞTE ŞI: SRI...