Orban a RĂBUFNIT la adresa şefei Parlamentului European: Nu avem nevoie de consolare, ci de sprijin!

Ludovic Orban, Facebook

Președintele partidului Forța Dreptei Ludovic Orban susține că discursul șefei Parlamentului European a fost ca o mângâiere pe creștet, dar că România are nevoie de sprijin real pentru Schengen. El crede că România trebuie să se decupleze de Bulgaria.

CITEŞTE ŞI: PER: Orban nu mai are ce să demonstreze în politica românească, este trecut pe linie moartă

„Avem nevoie nu de discursuri frumoase despre România, ci avem nevoie de o implicare a tuturor celor care dețin funcții în instituțiile europene, pentru a pune presiune serioasă asupra Austriei și Olandei, pentru a le schimba poziția. Mi s-a părut așa, ca un fel de mângâiere pe creștet, ca o consolare. Noi nu avem nevoie de consolare, noi avem nevoie de un sprijin real pentru integrarea României în Schengen”, a declarat, la RFI, Ludovic Orban, referindu-se la discursul ținut de președinta PE, Roberta Metsola, în Parlamentul de la București.

Greşeală gravă

Fostul premier crede că „a fost o gravă greșeală din partea României să forțeze votul pe 8 decembrie, fiind și cuplată de Bulgaria, pentru că se știa clar că atât Austria, cât și Olanda vor vota împotriva noastră, forțarea votului și inabilitatea de a amâna pe martie, când eu cred că nu am mai fi avut o opoziție a Austriei”.

Ludovic Orban consideră că România ar trebui să se decupleze de Bulgaria în dosarul Schengen.

„Trebuie luată o decizie, rămânem sau nu rămânem cuplați cu Bulgaria? Punctul meu de vedere este că trebuie să ne decuplăm, pentru că nu putem să depindem noi ca țară de ceea ce face Bulgaria până la momentul respectiv”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.