O poliţistă de frontieră aruncă în aer statul român: Un fel de cămătar ca şi-a luat MAI drept secretară!

Valentina Matea, polițistă de frontieră, susține că, deși autoritățile se laudă că au mărit salariile polițiștilor, în realitate acestea au scăzut.

Matea, prim-vicepreședinte al Sindicatului ROPOL, acuză că în trei ani – 2017, 2018, 2019 – a pierdut peste 25.000 de lei din salariu.

Acum, susține ea, făcând referire la OUG nr. 75/2020, Statul Român „se câcâie” să-i returneze acei bani în 5 ani. În plus, ea vorbește și de neaplicarea Legii salarizării nr. 153/2017: „la un moment dat, a spus stop, pentru polițiști nu mai dam bani în plus la salariu. Deci, încă un furt, în doar 2 ani, de 500 lei/lună”.

Totodată, Valentina Matea menționează și de schimbarea ce va avea loc în luna iulie a acestui an, când va dispărea norma de echipare acordată polițiștilor, în valoare de 250 de lei/lună.

Mesajul postat pe Facebook

„Statul roman (un altfel de cămătar) care și-a luat și secretară (MAI)!

În 3 ani consecutivi (2017, 2018 și 2019), statul roman a furat DOAR din salariul meu, prin MAI (care a avut propria interpretare a legii) peste 25.000 lei. Urmare unei hotărâri judecătorești, se câcâie să-mi returneze furtul (dar fără sa fie nimeni tras la răspundere pentru asta) în 5 ani, timp în care valoarea banului nu mai e aceeași… Suma este calculata doar pentru 3 ani, cât permite legea solicitarea drepturilor salariale din urma, dar puteți sa va închipuiți cât a fost furtul total luând în calcul si perioada 2010-2016, bani imposibil de recuperat, care au umplut buzunarele altora pe munca celor din MAI.

CITEŞTE ŞI: Adrian Corduneanu, reținut de polițiști în municipiul Iași

În afara acestui furt, același stat român, alege ca în cazul meu (și al celor ca mine) aplicarea Legii 153/2017 (care majora salariile) să fie opțională. Adică, la un moment dat, a spus stop, pentru polițiști nu mai dam bani în plus la salariu. Deci, încă un furt, în doar 2 ani, de 500 lei/lună. Dacă după primul furt mai văd ceva bani, returnați cu țârâita, pentru banii furați a doua oara, statul român încă se gândește. Parcă ar vrea să-mi dea 100-150 lei/lună (dar nu pe 2 ani de când s-a apucat de furat, ci de-acum încolo), parcă s-ar mai controla prin buzunare să vadă dacă îi ajunge mărunțișul. Această bătaie de joc costă timp… și e în avantajul statului, evident. Și timpul ne duce spre luna iulie 2022, când statul român va lua din nou de la polițiști 250 lei/lună, norma de echipare.
În ce stat european se mai întâmplă asta?

PS: statul roman nu îmi va majora salariul, sunt convinsă, ci va continua furtul din salariul meu, dând lecții și celui mai iscusit cămătar”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.