MARAMUREŞ. Stare de alertă din cauza gunoaielor!

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat declararea stării de alertă la nivelul judeţului Maramureş în ceea ce priveşte managementul deşeurilor, urmând ca timp de şase luni la operatori autorizaţi din judeţul Bihor, municipiul Oradea.

CITEŞTE ŞI: Bihor. Șoferi amendați cu câte 10.000 de lei pentru că au aruncat gunoaiele în locuri nepermise

„Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat miercuri, în sistem hibrid, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, urmare a propunerilor formulate în Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş nr. 31/25.10.2022 privind declararea stării de alertă la nivelul judeţului Maramureş. Astfel, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, prin hotărâre, declararea stării de alertă la nivelul judeţului Maramureş”, a anunţat joi dimineaţă Executivul.

Hotărârea CNSU

Potrivit hotărârii CNSU, tratarea şi depozitarea deşeurilor de la nivelul judeţului Maramureş vor fi asigurate, pentru o perioadă de 6 luni, la operatori autorizaţi din judeţul Bihor, municipiul Oradea. Tratarea şi depozitarea deşeurilor se vor realiza pe bază de contract încheiat între autorităţile responsabile în acest domeniu şi operatorii economici autorizaţi din judeţul Bihor, municipiul Oradea.
Totodată, Instituţia Prefectului Judeţului Maramureş va raporta lunar, Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, stadiul îndeplinirii măsurilor pentru revenirea la starea de normalitate.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.