Amendă URIAŞĂ pentru Primăria Timişoara, păstorită de USR: Maldăre de gunoaie în oraş!

Dominic Fritz, sursa: Facebook
Dominic Fritz, sursa: Facebook

Primăria Timișoara, condusă de Dominic Fritz, a fost amendată cu 60.000 de lei – amenda maximă – pentru mizeria de pe străzi.

Garda de Mediu Timiș a anunțat, joi, pe Facebook, că „urmare a apariției în presa scrisă și televizată a numeroaselor sesizări cu privire la starea de salubrizare defectuoasă” în Timișoara, comisarii au făcut un control și au constatat că „aspectele reclamate se confirmă”.

Ce spune Garda de Mediu

Conform Gărzii de Mediu, „starea de salubrizare în Timișoara lasă de dorit”, pe domeniul public fiind găsite deșeuri, „măturatul stradal pe lângă borduri lipspsește cu desăvârșire, frunzele nu au fost colectate și predate către operatori autorizați”.

Instituția a postat pe Facebook și câteva fotografii.

CITEŞTE ŞI: Simion dă LOVITURA LA CCR: USR, îngenuncheat! Voiau serviciile secrete în anchete!

Primăria Timișoara a fost amendată de Garda de Mediu cu 60.000 de lei și a cerut municipalității un grafic de salubrizare pe străzi.

Comisarul-şef al Gărzii de Mediu Timiş, Luci Muşuroi, a declarat pentru News.ro că aceasta este amenda maximă care poare fi dată Primăriei Timişoara, pentru mizeria de pe străzi.

„Este valoarea maximă a amenzii pe care o putem da. Sperăm ca instanţa să nu transforme această amendă în avertisment, aşa cum s-a mai întâmplat în alte cazuri. Din păcate, noi nu avem suficienţi oameni care să facă atâtea controale câte ar trebui, avem doar trei echipe a câte doi oameni, iar sesizările sunt multe”, a spus Luci Muşuroi.

Scandalul salubrizării

Recent, primarul Dominic Fritz a anunţat că în acest an va suplimenta cu 8 milioane de lei banii pe care municipalitatea îi plăteşte firmei care asigură curăţenia stradală în Timişoara şi a anunţat că pentru următorul contract de salubrizare va cumpăra serviciile unui consultant.

Firma Brantner are un contract încheiat în 2019 cu Primăria Timişoara, pe o perioadă de patru ani, pentru suma maximă de 18 milioane de euro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.