Jandarmii brăileni care au sărit în foc pentru a-i salva pe locatarii unui bloc, avansați în grad la excepțional

Inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, colonel Nicolae Iulian Albăceanu, i-a avansat, luni, în gradul următor, înainte de termen, în mod excepțional pe membrii echipajului care au intervenit, în cursul zilei de duminică, pentru evacuarea mai multor persoane dintr-un bloc cuprins de flăcări.

„Vreau să le mulțumesc colegilor noștri care au intervenit pentru salvarea unor vieți omenești, cât și lucrătorilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dunărea al Județului Brăila, pentru că de-a lungul timpului am participat la multe exerciții comune, scopul fiind ca în situații de genul acesta să avem rezultate pozitive, așa cum este exemplul de duminică. Ne bucurăm de o colaborare interinstituțională foarte bună cu ISUJ Brăila, precum și cu celelalte structuri teritoriale ale M.A.I.!”, a spus inspectorul șef al I.J.J. Brăila, colonel Nicolae Iulian Albăceanu.

CITEȘTE ȘI: Salvați din foc de jandarmii brăileni

După ce a fost citit ordinul de avansare, cei trei jandarmi și-au primit noile grade militare. Astfel, plutonierii adjutanți Bogdan Florin și Abăseacă Alexandru au fost avansați în gradul de plutonier adjutant șef, iar plutonier Petrea Andrei a fost avansat în gradul de plutonier major. Aceștia au răspuns „Servesc patria!”, emoționați.

Duminică, echipajul de jandarmerie a fost dirijat la un incendiu care se manifesta în apartamentul unui bloc din zona Pieței Concordia.

Persoanele care reușiseră să iasă singure din bloc le-au spus jandarmilor că mai sunt locatari rămași în locuințe, deoarece le este teamă de fumul dens de pe casa scării. Jandarmii au intervenit pentru evacuarea a 15 persoane, printre care și copii, iar incendiul a fost lichidat de pompierii brăileni.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.