Guvernul a plafonat pentru 6 luni tarifele RCA

Guvernul Nicolae Ciucă a adoptat, în ședința de miercuri, proiectul de HG privind plafonarea tarifelor RCA.

CITEŞTE ŞI: Avertismentul ARCA: Nuclearelectrica, Salrom, Hidroelectrica, Romgaz și Romsilva trebuie să rămână ale României!

Conform actului normativ, tarifele RCA vor fi înghețate, pentru o perioadă de 6 luni, la nivelul tarifelor calculate și practicate de către firmele de asigurări la data de 28 februarie 2023.

Istoric de daune

„De asemenea, se vor plafona şi comisioanele de distribuţie ale brokerilor la nivelul de 8% din prima netă, iar toţi asigurătorii vor calcula şi vor oferta aceste tarife la nivelul de B0, baza de la care se porneşte orice calcul, care, ulterior, va fi bonusat sau malusat în funcţie de istoricul de daune şi de comportamentul acestora în anii anteriori. Acest lucru, în urma discuţiilor cu asociaţiile de transportatori, se va aplica şi BAR-ului, BAR-ul este Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România”, a declarat reprezentantul ASF în ședința de Guvern.

În urma falimentului Euroins, ASF va prezenta la începutul lunii mai o serie de propuneri de modificare a legislației asigurărilor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.