miercuri, iunie 12, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăAvertismentul ARCA: Nuclearelectrica, Salrom, Hidroelectrica, Romgaz și Romsilva trebuie să rămână ale...

Avertismentul ARCA: Nuclearelectrica, Salrom, Hidroelectrica, Romgaz și Romsilva trebuie să rămână ale României!

-

Partidul ARCA Națiunii Române cere retragerea proiectelor de lege prin care se pot înstrăina Nuclearelectrica, Salrom, Hidroelectrica, Romgaz și Romsilva.

ARCA Națiunii Române a trimis o scrisoare deschisă premierului Nicolae Ciucă, liderului PSD Marcel Ciolacu, președintelui UDMR, Kelemen Hunor, dar și deputaților care urmează să dezbată și să voteze inițiativele legislative care ar putea permite înstrăinarea către corporațiile străine a peste 240 de regii autonome și peste 1000 de întreprinderi cu capital de stat.

Liderii Arca atrag atenția că înstrăinarea celor mai importante companii cu capital de stat, printre care Romsilva, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Romgaz, CEC Bank, Salrom, Portul Constanța, vulnerabilizează resursele critice ale României și pe toti cetățenii români, din moment ce toate aceste entități sunt extrem de profitabile, an de an.

Scrisoare deschisă

„Am remarcat, cu surprindere, faptul că, pe agenda Camerei Deputaților, figurează două inițiative legislative, respectiv PLx 143/2023 și PLx 144/2023, pe care le-ați inițiat și, din păcate, le susțineți.
Din punctul nostru de vedere, cele două inițiative, reprezintă o încercare prost mascată de a trece din proprietatea Statului Român în proprietatea corporațiilor străine peste 240 de regii autonome și peste 1000 de întreprinderi cu capital de stat, printre care: Romsilva, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Romgaz, CEC Bank, Salrom, Portul Constanța. Nu înțelegem care este motivul real al acestui demers inconștient al Guvernului dvs. care vulnerabilizează resursele critice ale României și pe toti cetățenii români, din moment ce toate aceste entități sunt extrem de profitabile, an de an. Chiar și orice eventual program de investiții poate fi finanțat din sursele lor interne și nici măcar finanțări bancare nu sunt necesare la volumele de profit pe care aceste regii autonome le înregistrează repetăm, an de an. Nu ați explicat și refuzați să explicați românilor care este adevărul despre acest cadou criminal pe care, pe final de mandat, îl faceți corporațiilor străine europene, lipsind România de ultimele sale resurse naționale.

Ați dat Franței resursa de apă, austriecilor pădurile, petrolul și gazele românești, în timp ce Austria v-a administrat cea mai usturătoare răsplată: v-a închis în nas ușa Schengen cel puțin pentru următorii 3 ani. Și, dacă ușa Schengen v-ar fi fost închisă doar dvs., domnului Iohannis și jalnicilor “pseudo-miniștri” Aurescu și Bode, atunci nu ar fi fost nicio problemă. Dar, din cauza obedienței și slugărniciei penibile pe care o manifestați necondiționat în relație cu Înalta Poartă numită Bruxelles, românii sunt permanent umiliți, jigniți în ființa lor națională, în timp ce România este, cu deplina dvs. complicitate, jefuită fără încetare. Și, dacă acest ultim și final jaf asupra României sub pretextul absolut penibil al înrobitorului program PNRR (de fapt spolierea mascată a ultimelor resurse ale României de așa-zișii prieteni europeni ai României în frunte cu Austria, Olanda, Franța etc.), ați mai atentat cinic, și la ultimele bunuri personale ale cetățenilor români, promovând un proiect de lege (PLx 144/2023) prin care, orice cetățean român poate fi executat silit de orice executor judecătoresc din aceasta struțo-cămilă falimentară, la acest moment, numită UE, și, inclusiv, din Elveția (deși Elveția tocmai a respins, definitiv, prin referendum național, orice aderare la organizația UE, deci nu înțelegem de ce apare aici!), printr-o simplă comunicare pe email, semnată electronic.

Cu alte cuvinte, dacă un cetățean român, chiar din motive obiective, împovărat de costul dărâmător al vieții în România, este în întârziere cu plata facturilor de gaze, electricitate, apă etc., își va putea pierde, de pe o zi pe alta, casa în care locuiește și toate bunurile sale mobile și imobile (dobândite cu atâta trudă în zeci de ani) printr-un simplu email de executare, semnat doar electronic de o secretară sau un avocat. Desigur că nu trebuie să va mai aducem aminte că beneficiarii acestor executări silite sunt firmele distribuitoare de utilități aparținând integral tot “prietenilor” noștri europeni din Germania, Franța, Italia sau Olanda. Într-un mod cinic, în toate aparițiile publice afirmați că vă pasă de România și de români, deși deciziile dvs. dovedesc contrariul.

Pentru a înlătura orice dubiu cu privire la buna dvs. credință, vă solicit, în numele tuturor românilor care au semnat petiția „Spune NU jefuirii României!” să retrageți de urgență cele două inițiative legislative ticăloase care sunt împotriva intereselor României și care reprezintă asaltul final atât asupra resurselor naționale, cât și asupra brumei de agoniseală personală a cetățenilor români”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Şoşoacă, scandal cât casa după ce e la un pas de a nu mai intra în PE: Au furat voturi!

0
Am putea asista la o răsturnare spectaculoasă de situație la alegerile europarlamentare. Deși ultimele date publicate de BEC, pentru ora 16, arată că S.O.S. CITEŞTE ŞI: Şoşoacă la Ambasada Rusiei după ce a câştigat un mandat de europarlamentar România are...