Gheorghe Cârciu: Românii de pretutindeni sunt bineveniți acasă, la București sau la Chișinău

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Secretarul de stat de la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni Gheorghe Cârciu a participat vineri, 18 august 2023, la „Congresul Diasporei 2023, Moldova sunt EU”, organizat la Chișinău, cu susținerea Guvernului Republicii Moldova, prin intermediul Biroului Relații cu Diaspora.

În cadrul acestui eveniment, deschis de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, secretarul de stat Gheorghe Cârciu a prezentat activitatea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (DRP) și proiectele care pot fi accesate de cetățenii români.

„Marea majoritate a cetățenilor Republicii Moldova sunt și români de pretutindeni, fie că trăiesc în țară sau în afara granițelor țării. Unii au și cetățenie română, alții – nu. În egală măsură, sunt români de pretutindeni și sunteți bineveniți acasă: la București sau la Chișinău.

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni din Guvernul României se ocupă de politicile de sprijinire a românilor din afara granițelor țării, adică din lumea întreagă. Datoria noastră, a statului român, este să-i sprijinim pe români acolo unde trăiesc ei. Datoria noastră, a României, este să ne asumăm să sprijinim Republica Moldova în vederea aderării la comunitatea europeană. De ce? Pentru că așa cum un părinte are datoria să-și sprijine copilul, așa face și România: are datoria să sprijine Republica Moldova și o face cu succes”, a declarat demnitarul DRP.

„Marea majoritate a cetățenilor Republicii Moldova sunt și români de pretutindeni”

„Am fost bucuros să particip la „Congresul Diasporei 2023, Moldova sunt EU”, organizat la Chișinău de Guvernul Republicii Moldova prin Biroul Relații cu Diaspora.

Am spus foarte clar că marea majoritate a cetățenilor Republicii Moldova sunt și români de pretutindeni, fie că trăiesc în țară sau în afara granițelor țării. Unii au și cetățenie română, alții – nu. În egală măsură sunt români de pretutindeni și sunteți bineveniți acasă: la București sau la Chișinău. Departamentul pentru Românii de Pretutindeni din Guvernul României se ocupă de politicile de sprijinire a românilor din afara granițelor țării, adică din lumea întreagă”, a declarat Gheorghe Cârciu, după congres.

Comunicatul de presă integral este disponibil aici: https://dprp.gov.ro/…/gheorghe-carciu-departamentul…/

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.