Fostul ministru al Culturii Daniel Barbu, audiat în dosarul fostului eurodeputat Adrian Severin

Daniel BarbuFostul ministru al Culturii Daniel Barbu a fost audiat marţi la DNA, ca martor în dosarul în care fostul eurodeputat PSD Adrian Severin este acuzat de complicitate la spălare de bani.

Daniel Barbu a declarat, la ieşirea de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), că le-a spus anchetatorilor despre dezbaterile la care era invitat, dar că nu ştia despre banii de la Parlamentul European, precizând că cei care participau la aceste activităţi nu erau remuneraţi.

Întrebat dacă la aceste dezbateri se întâlnea cu Adrian Severin, Daniel Barbu a spus că nu a avut nicio legătură cu acesta, ci doar cu Anne Jugănaru. „Cu domnul Severin nu am avut absolut nicio legătură. Nu ştiu dacă (Anne Jugănaru, n.red.) era asistenta domnului Severin, era directorul executiv al Institutului Social Democrat. Organiza dezbateri, mese rotunde, la care am participat întotdeauan cu plăcere. Nu avem niciun fel de cunoştinţe despre fonduri. Eu am spus doar despre activităţile academice la care am participat, care au fost foarte interesante şi asta a fost tot. Eram invitat ca profesor universitar. Participam la două, trei luni la o masă rotundă, o dezbatere”, a spus Daniel Barbu.

Pe 17 iulie, procurorii DNA l-au anunţat pe Adrian Severin că este urmărit penal pentru complicitate la spălare de bani, în formă continuată. În cadrul anchetei, pe bunurile bunurile şi conturile lui Adrian Severin a fost pus sechestru până la suma de 436.663 de euro.

În acelaşi dosar, Anne Jugănaru şi Florin Abraham, asistenţi ai lui Adrian Severin în perioada în care acesta era europarlamentar, sunt urmăriţi penal pentru spălare de bani în formă continuată.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.