Formularul PLF, eliminat din România! Este valabil însă în străinătate

Nicolae Ciuca, foto: Facebook

România elimină formularul digital de localizare a pasagerilor, la intrarea în țară. Formularul PLF ar putea fi, însă, cerut la ieșire, în funcție de destinație.

CITEŞTE ŞI: Formularul de localizare PLF, obligatoriu la intrarea în România! Anunţul Guvernului

În condițiile în care starea de alertă s-a terminat în România, a fost eliminat complet și formularul digital de intrare în România, a spus, vineri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Alte state menţin măsura

„Trebuie să facem mențiunea că sunt încă state care au menținut această măsură. Așadar, cetățenii care călătoresc din România către alte state vor trebui să verifice, așa cum s-a întâmplat și până acum, dacă statele în care călătoresc sau prin care tranzitează solicită completarea în continuare a unui astfel de formular. Nu este necesar pentru intrarea în România, dar este foarte posibil în perioada următoare să existe țări care să solicite în continuare completarea acestui formular”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, anunțase că formularul a fost eliminat din 9 martie, după care purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a revenit, spunând că trebuie totuși completat până la abrogarea OUG 129/2021.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.