Formularul de localizare PLF, obligatoriu la intrarea în România! Anunţul Guvernului

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru Foto: gov.ro

Certificatul verde şi formularul de localizare PLF sunt încă necesare la intrarea în ţara noastră, chiar dacă România a ieşit din starea de alertă, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Formularul PLF rămâne în vigoare pentru cei care intră în România până când va veni ordonanţa de abrogare a actului.

„Aceste acte, în urma hotătârii CNSU de ieri, care ridica starea de carantină pentru persoane care nu prezentau certificate verde sau teste negative la intrarea în ţară, ca o consecinţă, nicio persoană care va pătrunde pe teritoriul ţării fără să aibă certificat verde sau test nu va avea nevoie de carantină.

CITEŞTE ŞI: Fost ministru al Sănătăţii a luat FOC: Ridicarea bruscă a tuturor restricțiilor, o măsură fără cap!

Ca atare, rămâne util ca document pe care cetăţenii români îl pot utiliza călătorind în alte ţări care au menţinut această formulă”, a explicat miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Bâlbâieli

„Necesitatea certificatului verde rămâne aşadar un document util, dar nu necesar pentru a intra în România fără să intri in carantină”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Clarificarea de la Guvern vine după ce, marţi, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, spunea că certificatul verde nu va mai fi necesar.

Formularul digital de intrare în România (PLF) încă va fi folosit, şi după încetarea stării de alertă. Documentul poate fi completat electronic în aplicația https://plf.gov.ro.

Miercuri, 9 martie, este prima zi fără stare de alertă în România, după doi ani de pandemie. De astăzi sunt ridicate toate restricțiile – purtarea măștii, inclusiv în spațiile închise, certificatul verde COVID pentru acces la mall, în instituții sau la restaurant.

România s-a aflat în stare de alertă sanitară aproape doi ani, din 15 mai 2020 şi până în 8 martie 2022, timp în care s-a confruntat cu cinci valuri ale pandemiei de COVID-19. De astăzi putem răsufla mai uşuraţi, la propriu şi la figurat.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.