Dosarul Ferma Dacilor. Sesizare privind violarea repartizării aleatorii și cumetrii ale magistraților care judecă cazul

Avocatul funcționarei Anghelina Luiza-Laura reținută în dosarul „Ferma Dacilor”, Antonie Popescu, a formulat la CSM, Inspecția Judiciară și Curtea de Apel Ploiești, o „Sesizare cu privire la violarea repartizării aleatorii a cauzelor penale” la nivelul Judecătoriei Ploiești și al Tribunalului Prahova.

Tribunalul Prahova a amânat judecarea contestaţiei funcţionarei din cadrul Primăriei Gura Vadului care a fost arestată preventiv pentru 30 de zile în dosarul Ferma Dacilor, în contextul în care la termenul de joi au fost formulate mai multe cereri de recuzare a completului de judecată.

Citește și Un alt avocat din „Ferma Dacilor” invocă presiuni și cere strămutarea dosarului

Potrivit portalului instanţelor de judecată, inculpata, prin avocat, a recuzat iniţial întregul complet de judecată, cererea fiind respinsă. Ulterior, a fost recuzată o judecătoare, cererea fiind, de asemenea, respinsă, după care a fost recuzat din nou întregul complet.

Funcţionara Anghelina Luiza-Laura este acuzată de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (3 acte materiale).

Aceasta a îndeplinit responsabilităţi în domeniul amenajării teritoriului şi urbanismului, iar anchetatorii spun că ea şi-a îndeplinit defectuos îndatoririle de serviciu în legătură cu demersurile de intrare în legalitate a construcţiilor de la Ferma Dacilor.

Nașa procurorului

„Judecarea contestației la măsura arestului preventiv împotriva doamnei Anghelina s-a amânat la Tribunalul Prahova pentru luni, 29 Ianuarie 2024 deoarece împotriva magistratilor din completul de judecată s-au formulat mai multe cereri de recuzare avand in vedere ca exista suspiciuni legate de procesul de repartizare aleatorie dat fiind ca aceleasi judecatoare au judecat si contestatia lui Dinicu Cornel, că soțul uneia dintre judecatoare a lucrat la ISU pana in 2020, iar cealalta judecatoare are sotul angajat la IPJ Prahova unde a fost mutat dosarul de la Mizil, si este nașa Procurorului care instrumenteaza dosarul.

Cu toate ca ar fi putut sa judece cererile de recuzare pe loc, sau sa judece contestatia dat fiind ca cererile de recuzare nu suspenda judecata, completul a preferat sa amane pana luni judecata in cauza, pedepsind astfel inculpata pentru ca a avut indraznneala sa recuze magistratii Tribunalului Prahova.

In paralel, tot pe 29 Ianuarie 2024 este fixat termen de judecata pentru o Cerere de revocare a măsurii preventive introdusa la Tribunalul Buzău întrucât doamna Anghelina a fost transferata temporar de la centrul de arest din Câmpina la un arest din Buzău  ceea ce a atras competenta acestei instante din Buzău”, ne-a declarat avocatul Antonie Popescu.

Tot el ridică și alte semne de întrebare:

„Că un grup restrâns de persoane înrudite controlează situații de criza precum aceasta într-o zona/areal extins în care vin foarte mulți conaționali si străini si întâmplările sau provocările se pot tine lanț – arată fragila noastră siguranța naționala si democrație si aceasta nesiguranța, in vreme de razboi la frontiera, ar trebui sa preocupe instituțiile Statului si civile si militare

Nu am întrebat de incompatibilitățile decurgând din aflarea unica sau frecventa ca vizitator sau consumator la Ferma Dacilor – dar aceasta ne indica faptul ca era un loc in siguranța, care nu inspira deloc vreun pericol.

Cum a ajuns acest loc sa fie nesiguranța, tragedie  si mormânt pentru 8 persoane ? – este întrebarea care ar trebui sa preocupe toate autoritatile, nu numai Ministerul Public/ Parchetul General rămânând însă absent din aceasta ecuație judiciară.

Ai impresia ca autoritatile judiciare din Prahova vor mai degrabă sa acopere/monopolizeze adevarul decât sa-l afle si sa-l dezvăluie, altfel nu ne putem explica intarzierea  realizarii expertizelor si căutarea  doar de țapi ispasitori… si găsirea ipocrita a unor problemele de urbanism la Primărie, in loc de PSI, de pilda la ISU…”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.