Un alt avocat din „Ferma Dacilor” invocă presiuni și cere strămutarea dosarului

Avocatul funcționarei Luiza Anghelina reținută în dosarul „Ferma Dacilor”, Antonie Popescu, a formulat către Curtea de Apel Prahova o cerere de strămutare și trimitere a dosarului la o altă instanță egală în grad la București sau pe raza altui județ.

Avocatul Antonie Popescu invocă, în cererea de strămutare, următoarele:

„CERERE DE STRAMUTARE a dosarului nr. 981/281/2024 dat fiind ca sunt intrunite conditiile prevazute de art.71 CPP respectiv: exista o suspiciune rezonabila ca impartialitatea judecatorilor din cadrul Tribunalului Prahova si a Judecatoriei Ploiesti este afectata datorita imprejurarilor cauzei si calitatii partilor, si totodata ca exista un pericol de tulburarea ordinii publice.

Astfel, in data de 22.01.2024, dl Avocat Aanei Bogdan s-a retras din dosarul privind incendiul de la Ferma Dacilor, nr.393/P/2023 din care prezentul dosar de instrucție penala nr. 1295/287/P/2023/d1 a fost disjuns, afirmand in mod public faptul ca decizia i-a fost cauzata de mai multe amenintari pe care le-ar fi primit daca nu renunta a mai reprezenta pe inculpatul Dinicu in dosar.

Amenintarile s-au manifestat prin contactarea directa a domnului avocat in instanta de judecata, Judecatoria Ploiesti, prin telefoane in care i s-a spus sa se retraga din dosar, ca nu sunt doriti avocati din Bucuresti sau care nu sunt din Prahova, si i s-a sugerat ca urmeaza sa fie consecinte pentru familia sa si pentru dansul daca nu da  curs “sfaturilor”.

Acelasi lucru s-a intamplat si in cazul meu si a clientei mele, careia i s-a spus ca nu este bine ca a angajat avocat din Bucuresti, care nu este competent si nu are experienta in cauze penale, ca ar fi fost mai bine sa ia un avocat din Prahova care stie sa lucreze cu procurorii si instantele de aici, ca nu as putea sa o reprezint deoarece m-as afla in conflict de interese pentru ca reprezint si alti functionari din primarie in acest dosar, lucru care, de altfel, li s-a spus si acestora, toti fiind sfatuiti sa angajeze avocati “din zona”.

Concomitent, la sotul clientei mele s-a prezentat avocatul din oficiu de la data la care a fost dispusa retinerea care s-a “oferit” sa reprezinte clienta mea si in fata Judecatoriei Ploiesti, facandu-se recomandarea de a apela la avocati din Prahova, pentru ca avocatii din Bucuresti nu ar sti mersul lucrurilor de aici”.

30 de zile de arest

Funcţionara din cadrul Primăriei Gura Vadului, Anghelina Luiza-Laura, care a fost reţinută în dosarul Ferma Dacilor a primit, în urmă cu o săptămână, mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Funcţionara a îndeplinit responsabilităţi în domeniul amenajării teritoriului şi urbanismului, iar anchetatorii spun că aceasta şi-a îndeplinit defectuos îndatoririle de serviciu în legătură cu demersurile de intrare în legalitate a construcţiilor de la Ferma Dacilor.

Opt persoane, cinci adulţi şi trei copii, au murit carbonizate în urma incendiului de la Ferma Dacilor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.