Dăncilă a RĂBUFNIT: Când strănută Zelenski, ai noștri de la București răcesc. Ne comportăm ca slugi

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Vasile Dîncu a trebuit să plece de la șefia MApN pentru că și-a permis să vorbească despre pace și pentru că l-a deranjat inclusiv pe Volodimir Zelenski, este de părere fostul premier Viorica Dăncilă în podcastul lui Ionuț Cristache, adăugând că asta s-a întâmplat pentru că guvernanții noștri se comportă ca niște slugi.

CITEŞTE ŞI: Ponta dă de pereţi cu Zelenski: Dacă zici „domne mie mi se pare că și Zelenski parcă vrea să ocupe Crimeea – ești un trădător, un vânzător!

Vorbind despre afirmațiile lui Dîncu de la momentul demisiei, conform cărora nu se poate lucra cu președintele, Dăncilă a spus:

„Tind să-l cred pe dl.Dîncu. El a ieșit cu o afirmație care cred că a deranjat, a spus că trebuie negociată pacea. După ce a ieșit cu această afirmație, că trebuie să se așeze la masă marile puteri și să negocieze pacea, am văzut că împotriva dânsului a ieșit atît dl.președinte, care i-a spus să citească presa, președintele PSD nu a ieșit cu vreo reacție de susținere a dlui.Dîncu…Mai este un aspect – să nu uităm că a venit și o reacție din partea ucraineană – senzația mea în acest moment e că atunci când strănută dl.Zelenski, ai noștri de la București răcesc. Ne comportăm ca slugi.

Fermierii au probleme

Produsele din Ucraina pline de pesticide au pătruns pe piața românească, iar fermierii noștri au mari probleme. Vedem că nu avem nicio reacție la măsurile care se iau la Bruxelles. Ni se vorbește de solidaritate, ni se spune să tăiem animalele din România în condițiile în care avem cel mai mic număr pe cap de locuitor. Va veni un nou regulament în care ni se va cere să reducem cu 35% consumul de pesticide la hectar. Nu vedem nicio reacție, ceea ce ni se spune, executăm. A venit premierul olandez Rutte la noi cu un aer autoritar, iar ai noștri parcă erau de pe altă lume, nu aveau nicio reacție. Sunt slugarnici, lipsiți de demnitate” mai spune fostul premier.

„Atitudinea din ultima vreme a dlui. Zelenski a condus la o lipsă de credibilitate, pentru că a arătat că nu are încredere în cei care au analizat ceea ce s-a întîmplat în Polonia, nici în partea poloneză, nici în cea americană, a insistat să fie parte a analizei, ca și cum el ar fi cel care controlează, iar acest lucru nu se face. Eu cred că în perioada care urmează vor fi din ce în ce mai multe voci care vor milita pentru pace, din ce în ce mai multe țări vor susține pacea” conchide Dăncilă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.