sâmbătă, mai 25, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăDaea, făcut praf de un liberal: După cinci zile, avem o declarație,...

Daea, făcut praf de un liberal: După cinci zile, avem o declarație, nesusținută de rezultate concrete!

-

Senatorul liberal Vlad Pufu reacționează după ce ministrul Agriculturii, Petre Daea, a afirmat că agricultorii care folosesc substanțe toxice pentru tratarea legumelor vor rămâne fără subvențiile oferite de ministerul de resort.

CITEŞTE ŞI: Daea amenință fermierii cu tăierea subvențiilor dacă stropesc legumele cu substanțe toxice în concentrație mare

„1. Timp de aproape o săptămână, instituțiile statului – Direcția Agricolă, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Direcția Fitosanitară – nu au reușit să lămurească dacă există legume compromise, ca urmare a tratării excesive cu fertilizanți, în solariile legumicultorilor sau, mai grav, ajunse deja în circuitul comercial. Mă așteptam ca a doua zi să avem controale și o concluzie rapidă.

  1. Situația trebuie urgent lămurită întrucât lovește în încrederea consumatorului și compromite întreaga activitate a legumicultorilor cinstiți.
  2. Instituțiile responsabile prelevează, prin eșantionare, 18 probe de la 900 de producători! Adică doar 2% !
  3. Puținele probe care sunt prelevate au rezultatele în două săptămâni, când loturile de produse sunt deja în comerț sau consumate.
  4. Instituțiile din subordinea ministrului Daea sunt anchilozate. Astăzi, după cinci zile, avem o declarație, nesusținută de rezultate concrete.
  5. Pe scurt, nu ne putem baza pe Ministerul Agriculturii că ceea ce consumăm zilnic din piețe este sigur din punct de vedere alimentar.
  6. Era absolut necesar ca a doua zi după ancheta poliției să existe un punct de vedere explicativ, tehnic, cu privire la acest caz.
  7. Este urgent nevoie de teste rapide în piețe, dar soluțiile nu trebuie să vină de la noi, ci de la specialiști!
  8. Ca să reziste politic programul Tomata al domnului Daea, nu trebuie să ne întrebăm cum ajung legumele și fructele atât de timpuriu pe piețele noastre?

Retoric, bineînțeles”, scrie liberalul pe Facebook.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Interceptări incendiare în dosarul generalilor SRI: Cum conduceau din umbră România

0
Detalii incendiare ies la iveală din ancheta de mare corupție derulată de procurorii anticorupție față de doi generali în rezervă ai SRI, respectiv fostul adjunct al Serviciului, Florian Coldea și fostul șef al Direcției Juridice, Dumitru Dumbravă. CITEŞTE ŞI: SRI...