Cîţu, atac la Ciolacu: Pe voi socialiștii nu vă interesează creșterea veniturilor TUTUROR românilor?

Senatorul PNL Florin Cîţu a lansat, miercuri, pe Facebook, o provocare pentru preşedintele PSD Marcel Ciolacu, şi anume să reducă taxele pe forţa de muncă, să elimine supraimpoztarea contractelor part-time şi alte câteva taxe şi să nu crească alte taxe.

CITEŞTE ŞI: Cîţu, ameninţat cu DNA: Afaceri murdare!

Îţi spun că se poate! Am făcut-o în guvernarea liberală din 2020-2021 şi am adus mai multe venituri la buget, mai spune Cîţu.

„Reducerea taxelor pe forța de muncă este propunerea liberală din 12 februarie 2022.

Dacă era susținută atunci, românii ar fi putut beneficia de venituri mai mari de la 1 iulie 2022 prin reducerea taxelor pe forța de muncă. În schimb, au primit de la PSD venituri mai mici distruse de suprataxe, inflație și dobânzi.

După an de zile în care s-a opus sistematic, PSD îmi dă dreptate public și propune reducerea taxelor pe forța de muncă. Este bine și acum.

Asta înseamnă că în acest moment nu mai există niciun motiv împotriva reducerii taxelor pe forța de muncă.

Puțină istorie recentă a măsurii.

Reclamă Pomeni electorale

Pe 12 februarie 2022, am propus reducerea CAS cu 5 puncte procentuale. Prin reducerea contribuțiilor creșteau imediat veniturile TUTUROR românilor. Nu mai era nevoie de alte pomeni electorale.

Cel mai important, costul acestei măsuri era mult mai mic decât banii irosiți de socialiști în 2022 pe tot felul de compensări care nu i-au ajutat pe români. Acele compensări au ajuns doar la anumite companii.

La 14 Februarie 2022, PNL își asuma măsura.

Pe 16 martie 2022, mi-am asumat din nou oficial, ca președinte PNL, reducera taxelor pe muncă de la 1 iulie 2022 .

Pe 3 aprilie 2022, plecam de la conducerea PNL, iar efectele negative pentru români au apărut imediat.

Nu numai că nu au beneficiat de reduceri de taxe și de dobânzi mai mici, dar o serie de taxe noi au fost introduse de la 1 august 2022 și altele au crescut de la 1 ianuarie 2023.

Cât am fost președinte PNL, am stopat orice inițiativă a PSD de a introduce impozit progresiv, supraimpozitarea contractelor part-time sau suprataxa de solidaritate.

Am luptat atât în PNL, cât și în Parlament să scot aceste taxe.

PSD s-a opus de fiecare dată.

Acum PNL a recunoscut oficial că supraimpozitarea contractelor part-time este o greșeală imensă care trebuie corectată IMEDIAT. PNL are această datorie față de români.

Lansez o provocare pentru Marcel Ciolacu. Reducem taxele pe forța de muncă, eliminăm supraimpoztarea contractelor part-time și alte câteva taxe introduse prin OUG16 / 2022 și NU CREȘTEM alte taxe. Îți spun că se poate. Am făcut-o în guvernarea liberală din 2020-2021 și am adus mai multe venituri la buget.

Liberalii o pot face și acum.

Marcel, are u in*? Sau pe voi socialiștii nu vă interesează creșterea veniturilor TUTUROR românilor?

*te bagi”, scrie Florin Cîțu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.