Cioloş şi-a înscris partidul la Tribunal: Începe lupta cu USR!

REPER, partidul înființat de Dacian Cioloș după plecarea din USR, a primit miercuri hotărârea definitivă de înființare din partea Tribunalului București, potrivit unui comunicat al partidului.

CITEŞTE ŞI: A fost lansat noul partid al lui Dacian Cioloș

Cei cinci fondatori ai partidului sunt Ramona Strugariu, Dragoș Pîslaru, Dacian Cioloș, Dragoș Tudorache și Alin Mituța.

Conducerea REPER este asigurată de copreședinții Ramona Strugariu și Dragoș Pîslaru.

Va milita pentru o Românie prosperă

„REPER este de azi oficial un partid politic care va milita pentru o Românie prosperă, europeană și dreaptă pentru toți cetățenii ei. Un partid liberal, deschis, pro-european, un partid care va veni cu soluții şi pentru cei expuși sărăciei care nu pot face față creșterii prețurilor la alimente, la energie, la combustibil, la transport, dar şi cu un plan pentru antreprenori, pentru cei care creează sau dezvoltă o afacere în România. Un partid pentru care egalitatea de gen şi de şanse este o regulă. Un partid pentru care statul de drept nu este negociabil. Un partid care înțelege și sprijină copiii și tinerii, dar care gândeşte şi programe pentru ca seniorii să aibă o viață activă şi demnă.Un partid care se concentrează pe soluții concrete pentru educație, sănătate şi mediu, pe o administrație mai eficientă și responsabilă. Un partid pentru cei de acasă, dar și pentru românii care au fost nevoiți să plece în afara țării. Un partid cu soluții pe termen lung pentru agricultorii români”, au declarat cei doi copreședinți REPER.

Dacian Cioloș a demisionat pe 7 februarie din funcţia de preşedinte al USR, spunând că este o decizie firească și de bun simț, în condițiile în care programul său prin care a propus reformarea USR a fost respins de Biroul Național al partidului. Cioloș s-a aflat la șefia USR doar 4 luni, după ce a câștigat alegerile „la mustață” față de contracandidatul său Dan Barna.

Actele pentru înființarea REPER au fost depuse la Tribunalul București pe 2 iunie.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.