A fost lansat noul partid al lui Dacian Cioloș

Dacian Cioloș, sursa: Facebook

Noul partid REPER, înfiinţat de Dacian Cioloş, a fost lansat, luni, de către copreşedinţii Ramona Strugariu şi Dragoş Pîslaru, în prezent eurodeputaţi, împreună cu zece parlamentari care s-au alăturat acestui proiect.

„Reînnoim proiectul european al României, este un proiect politic în care credem. (…) REPER este un proiect politic centrist, liberal, pro-european, foarte bine ancorat în valorile europene, în tot ceea ce ne oferă ca perspectivă de bunăstare şi de pace şi de prosperitate în UE. Este în acelaşi timp şi un proiect politic care se vrea, de la început, din prima etapă, foarte bine ancorat în nevoile societăţii”, a precizat Ramona Strugariu.

Dragoş Pîslaru a afirmat că fiecare politică publică pe care REPER o va dezvolta va fi pentru oameni şi „nu pentru a arunca praf în ochi, cum este chestiunea aceasta cu 50 de bani” pentru carburanţi, ci pentru a schimba ceva pe termen mediu, pe termen lung în viaţa oamenilor în bine.

„De aceea nu trebuie să fie o surpriză pentru nimeni că una dintre priorităţile fundamentale ale acestui partid este educaţia, dar nu o educaţie pe hârtie, ci pur şi simplu de a rezolva două probleme fundamentale unde România este pe ultimul loc în Europa – abandonul şcolar în rândul copiilor şi analfabetismul funcţional. (…) Este nevoie de responsabilitate în politică şi de asumarea unor proiecte pe termen lung. (…) Tinerii au fost cei mai loviţi în pandemie, tinerii sunt pentru noi o prioritate”, a explicat Pîslaru, potrivit Digi 24.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.