Cadavrul unui bărbat dezgropat de un prieten care susţinea că e…viu!

Cimitir devastat. foto Digi24
Cimitir devastat. foto Digi24

Polițiștii suceveni au fost alertați că în cimitirul din satul Corocăiești, comuna Verești, mormântul unui bărbat îngropat recent a fost profanat.În dimineața zilei de 2 aprilie, membrii familiei s-au alarmat după ce au găsit mormântul săpat și capacul de la sicriu deschis, iar preotul satului a sunat la 112, scrie Monitorul de Suceava.

CITEŞTE ŞI:  Un tânăr din Târgoviște a rămas fără mașină. Duba, confiscată de polițiști 

Autorul faptei nu a fost greu de găsit. Acesta este Ilie R., în vârstă de 45 de ani, care figurează cu domiciliul în Stroiești, a recunoscut comiterea faptei.

El le-a spus polițiștilor că este simpatizant al cultului „Oastea Domnului”, a fost prezent la înmormântarea din data de 28 martie 2024 și l-a visat peste noapte pe „fratele” Viorel.

I-a transmis un mesaj

Bărbatul a înțeles că mortul i-a transmis un semn de viață din sicriu, astfel că s-a dus și l-a dezgropat.Autorul a venit pe parcursul nopții de la Stroiești și pe la ora 3.00 din noapte ar fi început să sape în mormânt. După ce a ajuns la sicriu chiar bărbatul i-ar fi anunțat pe membrii familiei defunctului că acesta a înviat.Bărbatul îngropat pe 28 martie a fost o figură foarte cunoscută la Corocăiești-Verești și nu numai.

Viorel Petrescu, lider al mișcării „Oastea Domnului”, a fost înhumat după o ceremonie cu o participare foarte numeroasă, fiind un nume cunoscut și respectat printre credincioși.Autorul profanării, în vârstă de 45 de ani, va fi expertizat psihiatric pentru a se stabili dacă a avut discernământ la comiterea faptei comise pe timp de noapte.Polițiștii au întocmit un dosar penal privind comiterea infracțiunii de profanare de cadavre sau morminte, așa cum este încadrată fapta în Codul Penal.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.