Bărbat din Suceava reținut de Poliție pentru că a bătut o oaie

Barbat cu catuse . Sursa FOTO: 4711018/Pixabay.com
Barbat cu catuse . Sursa FOTO: /Pixabay.com

Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava au dispus reţinerea unui tânăr acuzat că ar fi agresat o oaie, au transmis reprezentanţii IPJ.

Bărbatul de 31 ani, din comuna Burla, este acuzat de săvârşirea infracţiunii de „rănirea cu intenţie a animalelor”. Acesta, în august 2022, a rănit cu intenţie o ovină, izbind-o de pământ. Ulterior a lovit animalul cu pumnii şi picioarele de nenumărate ori. „La data de 1 aprilie 2024, în urma probatoriului administrat de către poliţiştii Biroului pentru Protectia Animalelor din cadrul I.P.J. Suceava, s-a dispus măsura reţinerii bărbatului de 31 de ani pentru o perioadă de 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de rănirea cu intenţie a animalelor, acesta fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Suceava”, au precizat oficialii IPJ Suceava.

Poliţiştii reamintesc că, potrivit Legii nr. 205/2006 republicată privind protecţia animalelor, relele tratamente sau agresiunile împotriva animalelor se pedepsesc inclusiv cu închisoarea. Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la cinci ani sau cu amendă rănirea cu intenţie a animalelor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.