Austria a blocat intrarea României în Schengen: Vot împotrivă!

News Bilder des Tages 20221202 Pressekonferenz mit dem Innenminister Weiterentwicklung des Kriminaldienstes in Oesterreich WIEN, OESTERREICH - DEZEMBER 2: Bundesminister fuer Inneres Gerhard Karner Oevp bei Pressekonferenz - mit dem Innenminister Weiterentwicklung des Kriminaldienstes in Oesterreich im Bundesministerium fuer Klimaschutz, Umwelt, Energie, Mobilitaet, Innovation und Technologie am 2. Dezember 2022 in Wien, Oesterreich. 221202_SEPA_10_015 Copyright: xMichaelxIndrax SEPAxMedia,Image: 741874783, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Michael Indra / imago stock&people / Profimedia

Austria și-a menținut până la capăt opoziția față de intrarea României în Schengen și a blocat intrarea țării noastre în spațiul de liberă circulație.

CITEŞTE ŞI: Germania ameninţă cu blocarea Croaţiei, dacă Austria nu votează pentru intrarea României în Schengen

La Consiliul pentru Justiție și Afaceri Interne (JAI), care a început joi și se desfășoară timp de două zile la Bruxelles, reprezentantul Austriei, ministrul de Interne Gerhard Karner (foto), a votat împotriva aderării României.

El și-a anunțat decizia încă de dimineață, înaintea începerii lucrărilor Consiliului, într-o declarație doar pentru presa austriacă.

Olanda, împotriva Bulgariei

„Voi vota astăzi împotriva extinderii spațiului Schengen cu România și Bulgaria. Cred că acest pas este greșit. Avem un sistem care, din multe puncte de vedere, nu funcționează și care s-ar înrăutăți și mai mult. În Austria avem peste 100 000 de treceri ilegale de frontieră în acest an, dintre care 75 000 nu sunt înregistrate.

De asemenea, Olanda a dat vot negativ pentru pachetul România şI Bulgaria.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here