Germania ameninţă cu blocarea Croaţiei, dacă Austria nu votează pentru intrarea României în Schengen

sursa: Pixibay

Aderarea României la Spațiul Schegen, de liberă circulație va fi decisă la Consiliul pentru Justiție și Afaceri Interne programat pentru joi, 8 decembrie.

CITEŞTE ŞI: Austria, anunţ tranşant pentru România: Ne opunem aderării la Schengen!

Miniştrii de interne din țările membre ale Uniunii Europene au ca prim punct pe ordinea de zi extinderea Spaţiului Schengen şi extinderea sa către România, Bulgaria şi Croaţia.

Austria a anunțat că se opune și că va vota împotriva extinderii României și Bulgariei. Iar fără votul Vienei candidatura celor două țări va fi respinsă, dat fiind că este nevoie de o decizie unanimă.

Presiune pe Austria

Două state membre ale Consiliului Schengen, Germania și Liechtenstein pun presiune pe Austria să-și schimbe votul în favoarea României cu privire la aderarea la Spațiul de liberă circulație. Reprezentanții celor două state au amenințat că vor vota împotriva Croației, stat a cărui aderare este susținută de Austria, dacă oficialii de la Viena nu revin la sentimente mai bune. În acest moment, miniștrii de interne reuniți la Consiliul JAI au luat o pauză în care se vor purta ultimele negocieri.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here