Angajaţii de la Uzina Dacia au ajuns la disperare: Vin la Bucureşti!

Angajații de la uzina Dacia din Mioveni au început să protesteze azi, 8 septembrie. La eveniment participă peste o sută de persoane.

CITEŞTE ŞI: A fost lansat noul partid al lui Dacian Cioloș

În fața uzinei Dacia din Mioveni angajații protestează cu vuvuzele și pancarte. Peste o sută de oameni cer creșteri salariale. De asemenea, ei doresc ca angajamentele din contract să fie respectate. Este vorba despre prime și majorări care nu au fost încasate de lucrători.

Până în acest moment, nimeni din conducerea uzinei nu a ieșit să vorbească cu angajații. În acest context, oamenii susțin că vor mai urma greve în următoarele săptămâni și că ce se întâmplă astăzi este doar începutul. În cazul în care, oamenii nu vor reveni la locurile de muncă, producția Dacia va fi afectată. Angajații care protestează fac parte din personalul care se ocupa cu fabricarea pieselor.
Proteste anunțate în fața Ministerului Energiei

Protest la Ministerul Energiei

Sindicaliștii de la ALRO Slatina anunță că vor protesta în fața sediului Ministerului Energiei vineri între orele 11.00 – 13.00. Alături de ei se vor afla reprezentanți ai Federației Sindicale a Siderurgiștilor METAROM, împreună cu membri ai: Sindicatului Liber Aluministul, Sindicatului Liber Alro, Sindicatului Prelucrarea Aluminiului, Sindicatului Alro Product și Sindicatului Alum Tulcea.

Aceștia solicită, conform comunicatului de presă transmis, „emiterea de legi coerente și conforme cu realitatea din România în cel mai scurt timp, care să salveze industria românească și falimentul populației”. Mai mult decât atât, oamenii cer atât ministrului Energie, Virgil Popescu, cât și prim-ministrului Nicolae Ciucă să motiveze de ce prețurile la energie și gaze naturale au crescut brusc. De asemenea, angajații cer ca prețurile să fie micșorate atât pentru uzine, cât și pentru consumatorii casnici.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.