ALERTĂ la Marea Neagră. Mină de război descoperită aproape de Capul Midia!

foto: Antena 3

Forțele Navale ale României au descoperit o mină marină de război, în Marea Neagră, la 70 de kilometri de Capul Midia.

În aceste momente, autoritățile se pregătesc să izoleze și apoi să distrugă mina marină, care pune în pericol comerțul maritim.

CITEŞTE ŞI: Centrul European pentru Monitorizarea Radioactivității: Nivelul de radioactivitate, în limite normale în toată Europa, inclusiv în Ucraina

Nava românească specializată „Viceamiral Constantin Bălescu”, având la bord o grupă de scafandri deminori (EOD), execută luni o misiune de cercetare și intervenție într-un raion maritim situat la o distanță de aproximativ 39 mile marine (70-72 km), în largul Mării Negre, travers de Capu Midia, unde a fost semnalată o mină marină în derivă, potrivit unui comunicat al Statului Major al Forțelor Navale.

Mina observată de un pescador românesc

Mina a fost observată luni dimineață de pescadorul românesc „Olimpus 1”, al cărei comandant a informat autoritățile române, pe canalele oficiale, în jurul orei 08.10.

După primirea sesizării, șeful Statului Major al Forțelor Navale a ordonat executarea unei misiuni de cercetare și intervenție în raionul maritim în care a fost sesizată mina. Nava militară a ieșit, la ora 08.20, din portul militar Constanța și, după ce va ajunge în raion, va acționa pentru neutralizarea acesteia.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here