Centrul European pentru Monitorizarea Radioactivității: Nivelul de radioactivitate, în limite normale în toată Europa, inclusiv în Ucraina

Foto: wikipedia.com
Foto: wikipedia.com

Centrul de Cercetări Comune (JRC) al Comisiei Europene – Monitorizarea Radioactivității de Mediu a anunțat că valorile de radioactivitate sunt în limite normale la nivelul întregii Europe, inclusiv în Ucraina.

„Autoritățile române monitorizează împreună cu cele europene evoluția efectelor produse de incendiile din pădurile din apropierea zonei Cernobîl. Ca urmare a evaluarilor specialiștilor europeni, circulația aerului indică faptul că teritoriul României nu va fi afectat”, au transmis duminică seară Ministerul Mediului și Administrația Națională de Meteorologie.

Potrivit Centrului European pentru Monitorizarea Radioactivității, nivelul radioactivității este în limite normale în toată Europa, inclusiv în Ucraina.

„Centrul de Cercetări Comune (JRC) al Comisiei Europene – Monitorizarea Radioactivității de Mediu, care urmărește permanent indicatorii la nivel european, a confirmat, în această seară (duminică seară – n.r.), că valorile de radioactivitate rămân în limite normale la nivelul întregului teritoriu european, inclusiv în Ucraina”, se arată în comunicat, potrivit Digi 24.

Harta cu valorile de radioactivitate la nivelul Europei poate fi consultată AICI 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here