joi, iunie 13, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăAdrian Năstase profeţeşte DEZASTRUL: Se lucrează la un nou virus letal!

Adrian Năstase profeţeşte DEZASTRUL: Se lucrează la un nou virus letal!

-

Fostul premier al Românie și fost lider al PSD, Adrian Năstase, profețește că anul 2023 va fi unul greu.

CITEŞTE ŞI: Ilie Năstase nu dă doi bani pe pensia militară: Sunt gata să renunţ la ea! Dar nu şi la uniforma militară

Năstase spune că scepticismul față de UE se va accentua, criza economică se va adânci, iar inflația va fi și ea greu de gestionat. Bomba dată de Năstase vine însă pe linie de sănătate. Fostul premier spune că în prezent s-ar lucra la un nou virus letal.

„In primul rand cred ca anul viitor vom trai intr-o spirala accentuata a tensiunilor si conflictelor internationale. Conflictul din Ucraina nu se va incheia prea rapid. El este un nou poligon de incercare pentru relatiile dintre marile puteri. Practic, dupa mai bine de 100 de ani de la destramarea, dupa Primul razboi mondial, a celor trei mari imperii – tarist, otoman si austro-ungar, observam redesteptarea unor tendinte expansioniste din partea celor trei – Rusia (in estul Europei), Turcia ( in Marea Neagra si in statele turcofone ale URSS) si Austria (incercand sa ajunga din nou la Marea Adriatica, prin Croatia.`). Din pacate, Romania este, inca o data, la incrucisarea acestor noi linii strategice. In plus, se contureaza tot mai puternic, transformarea competitiei americano-chineze in adversitate si conflict potential. Rusia deocamdata „sangereaza” din cauza razboiului din Ucraina dar isi va pastra valoarea de intrebuintare datorita resurselor sale naturale imense. Tensiunile dintre marile puteri dar si motive specifice, in diferite zone ale lumii, vor putea duce, din nou la asa numitele „razboaie locale”, desfasurate prin proxy, prin intermediari.

Problemele se vor acutiza

Problemele de aflux de populatie spre zonele mai bogate ale lumii se vor acutiza, atat din motive de involutie economica in special in zone din Africa (unde sunt tari falimentare sau aproape de faliment – Zimbabwe sau Nigeria, de exemplu). Oricum, se preconizeaza o scadere a cresterii economice globale de la 6% i n 2021 la 2,7% in 2023 si o crestere a inflatiei la nivel global, de la 4,7% in 2021 la 8,8% in 2022 cu o eventuala scadere in anul viitor. Este evident ca saracia s-a accentuat in multe regiuni. Spre exemplu, nivelul saraciei extreme a crescut in Africa de la 19% in 2014 la 26% in 2021/2022. La aceste involutii economice se adauga si felul „nefericit” in care s-au incheiat unele conflicte (in Irak, Siria, Lybia, Afganistan, etc) sau unele revolutii „colorate”. Marile puteri au o anumita responsabilitate pentru ceea ce inseamna acum rundele succesive de migratii spre Occident.

Se vor accentua si alte crize. Criza energetica, spre exemplu. Batalia pentru petrol lasa deoparte democratia. Mantra „democratiei” nu mai este interesanta atunci cand este vorba de petrolul Arabiei Saudite sau al Venezuelei. Vestea intelegerii dintre putere si opozitia din Venezuela „a cazut ca un traznet”. Maduro incepe sa fie frecventabil in conditiile in care in urma acestui acord, Chevron isi reia activitatile petroliere in Venezuela.

Crizele din domeniul sanatatii incep sa aiba un caracter strategic (covid, dar si influenta in domeniul alimentar a gripei aviare). In plus, se pare ca reincep cercetari pentru diversi virusi sau substante chimice, neurologice cu efecte letale in masa. Violente acuzatiile Rusiei conform carora americanii subventionau diverse laboratoare de cercetare de acest gen in vecinatatea noastra, in Ucraina. Probabil ca sunt acuzatii fara temei…

Puterea de cumpărare va scădea

In timp ce puterea de cumparare va scadea in lumea occidentala iar in tari din Asia, Africa, America latina saracia se va accentua, starea de conflict general va duce la profituri imense pentru industria de armament din unele tari. S-a propus chiar ca tarile NATO sa`-si ridice contributia pentru inarmare la 3% din PIB.

In paralel, tari care si-au realizat obiectivele din epoca industriala vor finanta in continuare ONG-uri care sa paralizeze obiective din domeniile energetice, siderurgice etc din tari in tranzitie. Anul 2023 va fi un an electoral in unele tari europene si pre-electoral in altele (inclusiv in Romania, SUA si state din Europa). Din aceste motive, functionalitatea UE va fi afectata, sentimentele euro-sceptice vor creste, solidaritatea fata de teme importante va fi stirbita iar fisurile institutionale vor fi tot mai puternice. ONU ne va oferi, in continuare, discursuri bine scrise. Asa incat, la aceste sarbatori de sfarsit de an, putem fi optimisti: „Se poate si mai rau!”, scrie Adrian Năstase pe blogul său.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

PNL ameninţă PSD că va pierde alegerile prezidenţiale dacă insistă cu candidatul

0
Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat joi că PSD, atunci când îşi prezintă o candidatură şi ajunge într-o bătălie cu un reprezentant al dreptei, pierde alegerile, el precizând că inclusiv la Bucureşti s-a văzut că lumea doreşte dreapta. CITEŞTE ŞI:...