Abia pus sub învinuire, Cîţu a luat FOC: România e în faliment!

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Fostul premier al României, Florin Cîțu, atrage atenția că Guvernul a împrumutat sume mari de bani.

CITEŞTE ŞI: Ciolacu, atac la Boloş: În absența mea, domnul ministru al Finanțelor nu s-a plictisit, a trebuit să dezmintă iar presupuse măsuri fiscale!

„Ministerul Finanțelor îl îngroapă pe Ciolacu. Minciunile aruncate de doi ani de zile în spațiul public i-au explodat în față!

În 2023, într-un singur an, statul împrumută 200 miliarde lei. Această este CEA MAI MARE SUMA împrumutată de statul român vreodată într-un singur an. Așa arată DEZASTRUL guvernării socialiste!

Cu 70 de miliarde lei MAI MULT decât în 2021 și cu 50 de miliarde lei MAI MULT decât în 2020! QED”, a spus Cîțu, pe pagina sa de Facebook.

Cîțu: „România în faliment!”

„Ciolacu tot vorbeste de alte guvernări dar nu spune nimic despre guvernarea lui, socialistă. De ce? Pentru că guvernarea lui este un DEZASTRU și România în FALIMENT.

Acestea sunt datele și cifrele pe care le ascunde Ciolacu de români:

  • taxe introduse în 2022, 2023 și 2024 (aprobate în 2023 intră în vigoare la 1 ianuarie 2024). Aici lista cu taxele NOI de la 1 ianuarie 2024 (https://www.profit.ro/taxe-și-consultanță/lista-noile-măsuri-fiscale-ce-taxe-și-majorări-intră-în-vigoare-de-astăzi-și-ce-devine-valabil-peste-doar-10-zile-și-de-anul-viitor-21365311)
  • datoria publică peste 50% în septembrie 2023. Pentru prima oară în istorie. (https://mfinante.gov.ro/static/10/Mfp/buletin/execuții/EvdatguvconformUERo092023.pdf)
  • deficit bugetar mai mare decât în 2021 – atunci eram în pandemie și stare de alertă. Ciolacu are un deficit bugetar de 62 miliarde lei după 10 luni, chiar și cu matematică socialiștilor, este mai mare decât 48 miliarde lei, deficitul bugetar după 10 luni în 2021. Acest deficit mai mare explică creșterea taxelor, explozia împrumuturilor, a prețurilor și a dobânzilor.
  • deficitul la final de an este estimat să fie cu 2 puncte procentuale mai mare decât cel adoptat în buget (aproximativ 6.4%) . Decizia de a crește deficitul bugetar FĂRĂ RECTIFICARE BUGETARĂ este a lui Marcel Ciolacu, unilaterală și fără nicio analiză. În 2021 execuția bugetară a arătat un deficit bugetar mai mic cu 0.5% din PIB față de cel aprobat inițial prin legea bugetului. Asta înseamnă guvernare responsabilă.
  • Ciolacu a crescut împrumuturile față de 2022 cu 10 miliarde lei ajungând la cea mai mare suma împrumutată vreodată în istorie. Până la Ciolacu, cea mai mare suma împrumutată în istorie a fost în 2022 (tot guvernare socialistă). În 2021, am SCĂZUT cu 20 de miliarde lei împrumuturile față de 2020. (https://mfinante.gov.ro/static/10/Mfp/buletin/execuții/Raportdatoriapub092023.pdf) (https://mfinante.gov.ro/static/10/Mfp/buletin/execuții/Raportprivinddatoriapublicadecembrie_2021.pdf)
  • rată inflației a 3-a cea mai mare din UE în 2023, la 9%. În acest ritm prețurile se dublează în 7 ani.
  • dobânzi de 4 sau 5 ori mai mari decât în 2021.
  • in 2022 si 2023 a fost introdus controlul prețurilor exact ca pe vremea comuniștilor ( Ciolacu a declarat public că a preluat unele lucruri „bune” de la comuniști)
  • creștere economică. Dacă 1% poate să fie numită creștere economică. În guvernarea liberală economia creștea cu 6% pe an.
  • cele mai multe angajări la stat Guvernul Ciolcau : guvernul Ciolacu – medie de 1.139 posturi ocupate în plus pe lună (https://www.profit.ro/…/grafic-crestere-numarului…)

Acestea sunt doar câteva din datele care arată DEZASTRUL guvernării socialiste, începute în Noiembrie 2022. Fără pandemie, Fără crize economice globale. O economie distrusă in doi ani de zile DOAR de deciziile luate de coaliția de guvernare.

Cum ar fi arătat România condusă de socialiști când treceam prin cea mai mare criză dubla, de sănătate si economică, din ultima sută de ani? Mai bine să nu știm”, a mai spus Cîțu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.