Ciolacu, atac la Boloş: În absența mea, domnul ministru al Finanțelor nu s-a plictisit, a trebuit să dezmintă iar presupuse măsuri fiscale!

Marcel Boloș FOTO: gov.ro
Marcel Boloș FOTO: gov.ro

Am observat că, în absența mea, domnul ministru al Finanțelor nu s-a plictisit, a trebuit să dezmintă iar presupuse măsuri fiscale care nu există pentru 2024, a spus Marcel Ciolacu la începutul ședinței de guvern de astăzi.

CITEŞTE ŞI: Ciolacu cerere control de URGENŢĂ la ANRE: A explodat preţul facturilor

„Am observat că, în absența mea, domnul ministru al Finanțelor nu s-a plictisit, a trebuit să dezmintă iar presupuse măsuri fiscale care nu există pentru 2024”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul afirmă că există însă în realitate datele privind creșterea PIB pe primele 9 luni din acest an.

„Avem un avans de 2,2% cu care suntem pe locul al treilea în Europa! Creșterea pe trimestrul 3 a fost solidă și susținută în continuare de investițiile publice majore. De aceea, și astăzi vom suplimenta fondurile Ministerului Dezvoltării, cât pentru a permite finalizarea tuturor investițiilor prevăzute în acest an”, a mai precizat Ciolacu.

Contribuţiile la Pilonul II

După ce a anunțat că vor crește contribuțiile la Pilonul II de pensii, un document al Ministerului a venit să contrazică această decizie. Ulterior, ministrul și-a contrazis propriul document și a explicat că majorarea contribuției la Pilonul II de pensii nu poate fi nici amânată și nici anulată, pentru că este o măsură asumată prin PNRR.

„Nu vom amâna creșterea contribuției la Pilonul II de pensii. Am vrut să abordez direct o chestiune importantă pentru a pune capăt oricăror speculații și pentru a oferi claritate în legătură cu deciziile ce se iau la nivel de Guvern. Toate aceste speculații și zvonuri nu ne aduc niciun beneficiu.

Problema sustenabilității deficitului rămâne deschisă și implică identificarea unor soluții care să fie cuprinse în strategia fiscal-bugetară. Tocmai de aceea, echipa MF analizează cu atenție diferitele opțiuni care sunt prezentate la nivelul coaliției de guvernare și calculează impactul pe care îl pot genera. Deciziile adoptate vor fi prezentate de coaliție.

Ce pot să vă asigur este că orice act normativ care va avea semnătura instituției noastre va respecta transparent toate etapele de elaborare, avizare și aprobare”, a scris ministrul Marcel Boloş pe Facebook.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.