HALUCINANT. PSD s-a poticnit în construirea de spitale: Au anunţat 25 de noi spitale, apoi au retractat

Ministerul Sănătății a anunțat, luni, prin vocea secretarului de stat Adriana Pistol, că nu se construiește niciun spital nou cu bani din PNRR, la 3 zile după ce anunțase, într-un comunicat de presă oficial, că „până în 2026, un număr de cel puțin 25 de spitale noi sau unități spitalicești vor fi construite și dotate cu echipamente, cu fonduri din PNRR”.

CITEŞTE ŞI:Rafila, făcut praf: Spitalele ar putea fi inundate de pacienţi!

„Nu se construiesc spitale noi. În PNRR, aceste 25 de spitale sunt finanțate pentru diverse îmbunătățiri – reconstrucții, reamenajări, fie în totalitate, fie parțial, în anumite secții. Nu se vor construi 25 de spitale”, a declarat secretarul de stat Adriana Pistol, într-o conferință de presă organizată la sediul Ministerului Sănătății.

Vineri, cu doar 3 zile în urmă, instituția condusă de Alexandru Rafila anunțase, într-un comunicat de presă oficial, că „până în 2026, un număr de cel puțin 25 spitale noi sau unități spitalicești vor fi construite și dotate cu echipamente, cu fonduri din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)”.

Doar renovări

Întrebată de jurnaliști câte dintre cele 25 vor fi spitale noi, secretarul de stat Adriana Pistol a răspuns: „Nici unul. 25 de spitale sunt selectate dintr-o listă de 49, pe baza acelor criterii care au fost elaborate, pentru a primi bani să își îmbunătățească stadiul în care ei lucrează acum.”

„În comunicatul de presă scrie 25 de spitale noi în următorii 4 ani”, i-au amintit jurnaliștii Adrianei Pistol.

„Eu vă spun care este realitatea. Dacă așa scrie, vă rog frumos, cei de la presă, să verificați și să corectați. Nu se construiesc spitale noi”, a răspuns Adriana Pistol.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.