Rafila, făcut praf: Spitalele ar putea fi inundate de pacienţi!

Spitalele ar putea fi inundate de pacienți Covid în perioada următoare, spune la RFI deputatul USR Adrian Wiener.

Medicul parlamentar declară că România este în plin val șase al pandemiei și crede că numărul real de infectări este mult mai mare decât cel prezentat oficial de autorități.

Adrian Wiener spune pe fondul agravării bilanțului Covid-19 în România că „suntem pe o curbă de creștere exponențială”.

CITEŞTE ŞI: Arafat îl face praf pe Rafila: În eroare!

„Acum două săptămâni am avut, în fapt, cea mai mare creștere de la o săptămână la alta a numărului de cazuri de la începutul pandemiei, 94%. Merită un comentariu aici. Numărul cazurilor este la o rată de pozitivare de peste 20%. Asta înseamnă practic că testarea este mult-mult în urma infectărilor,recomandările fiind ca rata de pozitivare, astfel încât starea să fie eficientă în controlul pandemic, să fie undeva între 5% și 10%, adică să fie un instrument prospectiv, nu doar reactiv, în a confirma ceea ce știm din urmă. De altfel, datorită contagiozității mari a noii variante care circulă, BA 5, presupunem că este dominantă în România, avem toate motivele să credem asta, raportul dintre numărul cazurilor depistate și cel nedepistat este de 1 la 10, probabil, comparativ de exemplu cu ce aveam în valul Delta, de 1 la 5. Și atunci, numerele care ni se comunică oficial evident sunt doar un reper formal mult-mult în urma realității”, adaugă parlamentarul USR.

Numărul de infectări este mult mai mare

El afirmă că că numărul real de infectări este mai mare.

„Semnalele de la Ministerul Sănătății nu sunt deloc de mobilizare, de reacție a oamenilor în fața evident valului șase în care deja ne aflăm. Am văzut un ministru al Sănătății oarecum resemnat, care nu recomanda nici măcar vaccinarea, când în toată lumea se menține această indicație, doza a patra, de exemplu, la persoanele peste 50 de ani sau la cele tarate cu afecțiuni cronice, eficiența vaccinului se menține în zona protejării față de forma severă de boală sau față de deces (…). Având un număr foarte mare de cazuri și la persoane infectate anterior, e foarte probabil ca spitalele să fie inundate și secțiile Covid să fie inundate de pacienți”, apreciază Adrian Wiener.

Adrian Wiener crede că autoritățile ar trebui să facă „recomandări ferme pentru pacienții vulnerabili, pentru pacienții vârstnici, recomandări ferme pentru vaccinare, pentru purtarea măștii, pentru grijă”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.