Fiica vitregă a lui Lavrov rămâne fără vila din Londra de 4 milioane de lire sterline

Marea Britanie a impus miercuri noi sancțiuni Rusiei, care vizează alte 65 de persoane și entități rusești.

Guvernul britanic a precizat că activele acestora sunt înghețate, iar persoanele de pe listă nu mai pot intra în țară.

Ministrul de Externe britanic, Liz Truss, a precizat că noile sancțiuni împotriva Rusiei vor tăia industriile vitale care alimentează „mașina de război a lui Putin”.

Printre companiile incluse miercuri pe lista sancțiunilor se numără Gazprombank, Alfa Bank și Sovcomflot, compania de transport maritim a statului rus.

Nu mai au voie să intre în Marea Britanie

Vizată de noile sancțiuni este și Polina Kovaleva, fiica vitregă a ministrului rus de externe, Serghei Lavrov. Potrivit comunicatului de presă, ea deține o proprietate de aproximativ 4 milioane de lire sterline în Londra.

„Acest lucru trimite un semnal puternic că cei care beneficiază de pe urma asocierii cu cei responsabili de agresiunea rusă intră sub incidența sancțiunilor noastre”, spune Liz Truss, ministrul de Externe.

CITEŞTE ŞI: Zelenski, mesaj tranşant pentru NATO: Noi consolidăm zona dintre Occident și Rusia!

„Tuturor celor sancționați astăzi le vor fi înghețate bunurile din Regatul Unit, ceea ce înseamnă că niciun cetățean sau companie britanică nu poate face afaceri cu ei, iar persoanelor care fac obiectul interdicțiilor de călătorie li se interzice, de asemenea, să călătorească spre sau dinspre Regatul Unit”, a precizat oficialul britanic.

Ea a mai spus că, odată cu aceste sancțiuni, valoarea totală a activelor globale ale băncilor sancționate de Marea Britanie se ridică la 500 de miliarde de lire sterline, iar averea netă a oligarhilor și a membrilor familiilor acestora va depăși 150 de miliarde de lire sterline.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.