luni, mai 27, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăZelenski, mesaj tranşant pentru NATO: Noi consolidăm zona dintre Occident și Rusia!

Zelenski, mesaj tranşant pentru NATO: Noi consolidăm zona dintre Occident și Rusia!

-

Preşedintele Volodimir Zelenski a transmis joi un mesaj video la summitul extraordinar organizat în contextul războiului ruso-ucrainean de către statele membre NATO.

La o lună de la începerea războiului din Ucraina, preşedintele Volodimir Zelenski s-a adresat liderilor NATO prezenţi la reuniunea de la Bruxelles, prin intermediul unui mesaj video.

CITEŞTE ŞI: Zelenski cheamă întreaga planetă la protest: Ieşiţi în pieţe şi pe străzi. Făceţi-vă vizibili şi auziţi!

Zelenski a transmis că ţara sa rezistă eroic apărând nu numai propriile valori, ci întreaga lume civilizată.

„Vă salut din Kiev, capitala noastră, unde rezistăm de o lună, ca și întreaga noastră țară. Da, este adevărat, nu suntem în Alianță, nu suntem parte din cea mai puternică uniune de apărare a lumii, nu avem alături de noi cele 30 de țări care să ne apere conform art. 5 din Tratat, dar, așa cum vă eu acum lucrurile, noi consolidăm zona dintre Occident și Rusia, deci apărăm toate valorile noastre comune.

Apărăm oamenii. Și protejăm toate aceste valori de o lună. O lună de rezistență eroică, o lună de lupte sângeroase, o lună de distrugere nesfârșită a unui stat pașnic și, se subînțelege, de distrugere a arhitecturii securității globale. Astfel, în fața ochilor noștri, ai tuturor, în 10 ani Rusia și-a concentrat resursele, resursele armate, militarii, bombele aeriene, rachetele pentru a aduce moarte, nu pentru a investi în viață.

Oraşe în ruină

Dar Ucraina rezistă eroic, pierzând, din păcate, mii de vieți, rămânând cu orașe în ruină, cu 10 milioane de refugiați, dintre care jumătate se află pe teritoriul dvs., al țărilor membre NATO. Este o tragedie pentru acești oameni, dar nu au încotro, oamenii continuă, din păcate, să-și părăsească căsuțele, salvându-se din calea nenorocirii pe care invadatorii au adus-o. Încă din primele zile ale invaziei, ocupanții au lansat împotriva noastră atacuri cu rachete, în această lună de război Rusia a lansat împotriva orașelor noastre peste 1.000 de rachete de diverse tipuri, folosind pentru asta sute de avioane, iar în data de 24 februarie m-am adresat dvs. cu o solicitare absolut logică și rațională: să ne ajutați să închidem spațiul nostru aerian. Să ne ajutați. Să-i apărați pe oamenii noștri de bombele și rachetele Rusiei.”, a transmis preşedintele Ucrainei.

„Niciodată, vă rog, să nu ne spuneți niciodată că armata noastră nu respectă standardele NATO. Am arătat de ce sunt capabile standardele noastre. Și cât de mult putem oferi securității comune în Europa și în lume.”, a concluzionat Zelenski.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Zeci de nuntaşi au ajuns la spital: S-a deschis o anchetă!

0
Peste 20 de nuntași, inclusiv copii, care au participat sâmbătă la o petrecere de cununie în Târgu Mureș, au avut apoi simptome severe de toxiinfecţie alimentară. CITEŞTE ŞI: Case și drumuri inundate în județul Bihor Autorităţile au început o anchetă sanitară,...