Cum scăpăm de istoricul datoriilor. Șters din Biroul ce Credit după ce a fost notat de 12 bănci și IFN-uri

stare de urgență, executare silită, Biroul ce Credit , Casa de Ajutor Reciproc, executare silită, contestații la executare în 2019 executari silite

A făcut 12 credite la diverse IFN-uri și bănci și a reușit să șteargă toate notările din Biroul de Credit. Este povestea unui client al SCA Cuculis & Asociații care a reușit o ștergere integrală din baza de date și din evidențele acestei instituții a tuturor datelor negative.

Alpha Bank, Ask Credit, Axi Finance, BCR, Banca Transilvania, Credit Europe Bank, First Bank, Icredit, Libra Bank, Mindi IFN, Raiffeisen, Simplu Credit sunt instituțiile bancare și financiar nebancare care au procedat la ștergerea raportărilor negative din biroul de credit după ce debitorul a notificat neregulile.

„Instituțiile financiar bancare sau nebancare ( IFN uri ) nu pot raporta mențiunile negative după bunul plac, ci cu respectarea unei proceduri prealabile, respectiv prin notificarea debitorului, prin intermediul sms-ului, email sau adresa de corespondență, nu s-a făcut cu cel puțin 15 zile zile prealabil raportării și, atenție, trebuie să fie apte să facă această dovadă, dacă nu, raportarea este ILEGALĂ. Debitorul raportat va rămâne notat în Biroul de Credite 4 ani de zile de la ultima raportare asta dacă nu reușește să fie șters pe baza identificării unor nereguli de notare în baza de date, nereguli ce pot fi identificate doar în urmă unei discuții cu avocatul specializat in ștergerea din biroul de credit”, a explicat avocatul Adrian Cuculis.

CITEȘTE ȘI: Executare silită 2019. Ce se întâmplă dacă nu ești informat legal de portărei

În cât timp se poate obține ștergerea din biroul de credit

Biroul ce Credit, Executare silită 2019, rambursare
Avocatul Adrian Cuculis

Termenul este unul relativ redus iar pentru a fi șters din Biroul de Credit debitorii au de urmat câțiva pași, spune expertul.

„Informațiile din baza de date a Biroului de Credite pot fi contestate sub aspectul corectitudinii transmiterii datelor și se poate obține ștergerea mențiunilor negative, termenul maximal pentru rezolvare fiind de 30 de zile calendaristice. De asemenea, conform art. 6 alin. 1 din Regulamentul 679 din 2016 lit. f, prelucrarea datelor cu caracter personal, este necesară în scopul intereselor legitime urmărite de operator, astfel că participanții la biroul de credite au posibilitatea să prelucreze datele cu caracter personal al debitorilor în scopul apărării acestui interes legitim”, a declarat avocatul Adrian Cuculis.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.