Ministrul Alexandru Rafila: Stomatologii primesc 6.000 de lei pe lună. Este insuficient!

FOTO: gov.ro
FOTO: gov.ro

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, anunță că în România este nevoie de programe de prevenție pentru sănătatea cavității orale. Acesta mai spus că medicii stomatologi care sunt în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate primesc o sumă insuficientă.

„Lipsa de educație, lipsa de informare este cred una dintre principalele cauze ale celor trei afecțiuni majore: caria, paradontopatiile și consecința lor, respectiv edentația. (….) Trebuie să dezvoltăm programe de prevenție începând cu cele care se referă la screening pentru copii, continuate cu tratamentul cariilor simple, sigilarea”, spune ministrul Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății susține că în România accesul la servicii de stomatologie este limitat, deoarece este o activitate eminamente privată.

Potrivit ministrului, medicii stomatologi care sunt în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate au o sumă limitată la aproximativ 6.000 de lei pe lună pentru serviciile stomatologice.

„Este în mod evident o sumă mică, o împărțim pe zile, cam câte persoane ar avea adresabilitate, vă dați seama că lucrul acesta este insuficient. Se poate vedea și în raport cu alocările care există pentru acest tip de activitate procentual, nu ca și sumă, în alte țări din UE”, a precizat ministrul Rafila.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.