Legea privind instituirea Schemei de Certificare Voluntară „De Origine România -Dor”, adoptată

Deputații au adoptat legea privind instituirea Schemei de Certificare Voluntară „De Origine România -Dor”. Au fost înregistrate 266 de voturi „pentru”, niciunul „împotrivă” și două abțineri.

„Proiectul de lege are ca obiect de reglementare instituirea cadrului legal privitor la instituirea schemei de certificare voluntară , la care să aibă acces producătorii şi procesatorii români, schemă care ar garanta faptul că produsul alimentar achiziţionat este realizat pe teritoriul României şi fabricat din materii prime de origine românească”, scrie în raportul comisiei de specialitate.

Potrivit proiectului, introducerea unui certificat DOR prin care este atestată originalitatea materiilor prime reprezintă un instrument transparent care poate ajuta consumatorul în procesul de achiziție.

„Pentru obținerea certificatului de calitate DOR producătorii și procesatorii trebuie să îndeplinească un set de condiții stricte cuprinzând originea produselor, atestarea ca producător, autorizație sanitar-veterinară, caracteristicile produselor, declarații pe proprie răspundere privind proveniență și arealul produselor agroalimentare”, se mai arată în raport.

Legea a fost trimisă președintelui Klaus Iohannis, pentru promulgare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.