Iohannis: Tensiunile de la Marea Neagră sunt un pericol la adresa siguranței naționale

Președintele Klaus Iohannis susține că prezența trupelor belgiene ale NATO oe teritoriul României sporește siguranța națională. Războiul din Ucraina și provocările de la Marea Neagră sunt un pericol pentru siguranța națională.

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a început, miercuri, vizita în Regatul Belgiei, fiind primit de prim-ministrul belgian, Alexander de Croo, la sediul guvernului.

„Am salutat rolul deosebit al comunității românești din Belgia și sprijinul solid pe care autoritățile belgiene îl acordă membrilor comunității noastre de aici, de exemplu pe linie de integrare și acces la educație. Colaborarea în domenii precum cercetarea, sănătatea, sursele alternative de energie, apărarea și educația s-a aflat, totodată, pe agenda noastră de discuții. În domeniul energiei, mă bucur că a fost încheiat astăzi și un Memorandum de înțelegere privind tehnologia reactoarelor nucleare cu neutroni rapizi răciți cu plumb topit între instituțiile de profil din România și Belgia, respectiv alte trei instituții din Italia și Statele Unite.

Foarte important, am reiterat aprecierea României pentru prezența trupelor belgiene pe teritoriul țării noastre, în cadrul posturii NATO de descurajare și apărare.
Prezența militarilor belgieni reprezintă un semnal puternic atât sub aspectul solidarității Aliate, în contextul înrăutățirii situației de securitate din vecinătatea noastră, cât și al relației noastre bilaterale solide. Am discutat, de altfel, cu privire la situația de securitate din regiunea Mării Negre, la provocările generate de războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, reiterând sprijinul ferm multidimensional pentru Ucraina, atât timp cât va fi necesar”, a transmis președintele Iohannis.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.