Consiliul Local Sector 2 a respins proiectul de buget al primarului Mihaiu

Radu Mihaiu
Radu Mihaiu

Deși primarul Radu Mihaiu a declarat, înainte de a se trece la vot, că bugetul este „echilibrat” şi cuprinde investiţii de peste 1 miliard de lei, proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului Sectorului 2 pe 2023 a fost respins de Consiliul Local, în şedinţa de joi.

Nici precizările lui Radu Mihaiu că sunt fonduri prevăzute pentru anvelopare termică, eficienţă energetică, refacerea străzilor, Pasajul de la Doamna Ghica şi infrastructura de colectare separată nu l-au ajutat, deși el a mai subliniat că pentru investiţii în şcoli este „un buget record” de aproximativ 300 de milioane de lei.

Pentru acest proiect de act normativ s-au înregistrat 12 voturi „pentru”, 10 „împotrivă” şi trei abţineri, neîntrunind-se numărul minim de 13 voturi pentru a fi adoptat.

„Partidul Social Democrat va vota împotriva acestui buget, pentru că este deja al treilea an când avem un buget în faţă fără o viziune clară. Din acest motiv suntem şi campioni la rectificări bugetare„, a anunţat consilierul local social-democrat Paula Pasciuc.

Toate cele 10 voturi „împotrivă” au fost ale PSD.

„Ploile” primarului Mihaiu au fost stricate, potrivit surselor CETĂȚEANUL, de cei trei consilieri PNL controlați de șefa filialei Monica Anisie, Claudiu Săftoiu, Alexandru Dinu și Silviu-Dumitru Feroiu, care s-au abținut pentru că nu le-a fost acceptat amendamentul prin care patru milioane de la Centrul Cultural „Mihai Eminescu” erau transferate la școli.

Potrivit proiectului de act normativ respins, cheltuielile bugetului general consolidat al Sectorului 2 pe 2023 se ridică la aproximativ 2,2 de miliarde de lei, veniturile la circa 2,1 de miliarde de lei, deficitul fiind finanţat din excedentul anului 2022.

La secţiunea de funcţionare cheltuielile sunt de aproape 1,2 de miliarde de lei, iar la cea de dezvoltare de circa 1 miliard de lei.

Din totalul cheltuielilor de 2,2 miliarde de lei, peste 730 de milioane de lei sunt alocaţi pentru cheltuieli de capital, peste 560 de milioane de lei pentru bunuri şi servicii, peste 360 de milioane de lei pentru cheltuieli de personal, circa 92 de milioane de lei pentru asistenţă socială.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.