luni, iulie 15, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăInvestigațiiAchiziții publiceLicitație la DGASPC Sector 2, investigată de DNA. SURSE Cine sunt personajele...

Licitație la DGASPC Sector 2, investigată de DNA. SURSE Cine sunt personajele vizate de anchetă

-

Un consilier local PSD și un director de la Achiziții, din cadrul DGASPC Sector 2, tot membru PSD, sunt vizați de o anchetă a DNA, în legătură cu atribuirea unui contract din fonduri publice. UPDATE Directorul de achiziții susține că el este chiar avertizor de integritate în cazul cercetat.

Articol realizat de Sorin Ghica și Cătălin Pena

Ziarul Cetățeanul a dezvăluit în exclusivitate că procurorii DNA au declanșat o anchetă cu privire la o licitație cu cântec derulată la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sector 2. La momentul respectiv, directorul DGASPC Sector 2, Florin Vasile, a bănuit că licitația a fost una cu dedicație și l-a informat imediat pe primarul Radu Mihaiu, printr-un raport scris. În loc să ia măsuri, edilul a închis ochii.

Neregulile au fost confirmate, ulterior, de un control al Curții de Conturi, care a verificat procedurile de achiziție. Auditorii Curții de Conturi au fost cei care au sesizat DNA și nu Primăria Sectorului 2, prin primar, care fusese informat.

Licitație cu dedicație pentru firma de pază a generalului SPP Gabriel Naghi

Procurorii au deschis dosarul penal nr. 200/P/2022, cu privire la achiziția unor servicii de pază, protecţie şi transport valori monetare. Firma care a primit contractul-cadru este Blue Corp Security SRL, controlată de fostul șef al Serviciului de Pază și Protecție, generalul Gabriel Naghi, prin soția sa, care deține 80% din acțiunile societății de pază.

Gabriel Naghi este membru PSD, fost consilier social-democrat în Consiliul General al Municipiului București și fost președinte executiv al organizației PSD Sector 2. La viața sa, Naghi a fost și doctor, până ce Tribunalul București să-i anuleze diploma de doctor în domeniul științelor militare și informații, pentru plagiat.

Firma lui Naghi, a prosperat în urma contractelor primite de la administrațiile locale. Blue Corp Security SRL a păzit cimitirele și parcurile din Capitală, ba a primit și paza vilelor Regiei Autonome Administrația Patrimoniului și Protocolului de Stat. Până acum, societatea a câștigat din contractele cu statul mai multe milioane de euro, după cum a dezvăluit presa.

Consilierul local PSD Lenuța Popescu, cheia afacerii cu servicii de pază

Surse apropiate Primăriei Sectorului 2 spun că firma lui Naghi nu ar fi obținut contractul cu DGASPC Sector 2 fără ajutor din interior. Procurorii DNA au informații că un consilier PSD și un șef din DGASPC Sector 2 au mijlocit această afacere.

Potrivit Gândul, anchetatorii o vizează și pe Lenuța Popescu, consilier local PSD în Consiliul Local Sector 2, mâna dreapta a Rodicăi Nassar, președinta filialei PSD Sector 2. Informația ne-a fost confirmată și de surse apropiate cazului, care au dorit să-și păstreze anonimatul.

sector 2
Lenuța Popescu și Gabriel Naghi la Balul Primăriei Sectorului 2 FOTO Facebook

La începutul acestui an, același consilier local îl acuza pe șeful Federației Națională a Asociaților de Părinți din Învățământul Preuniversitar că a făcut presiuni pentru a impune contracte pentru masa caldă în unele școli din sectorul 2.

Potrivit surselor Cetățeanul, consiliera PSD Lenuța Popescu este văzută frecvent la cabinetul primarului USR de la sectorul 2, Radu Mihaiu. Pentru posibila sa contribuție la această afacere, Lenuța Popescu ar putea fi cercetată sub acuzația de trafic de influență, afirmă același surse.

Fost consilier PSD șef de la achiziții, vizat de ancheta DNA

Cel de-al doilea personaj vizat de anchetă este Cătălin Mihăilă, șeful Serviciului Urmărire Contracte, din Direcția de Achiziții Publice a DGASPC Sector 2.

Cătălin Mihailă și Gabriel Naghi la sediul PSD Sector 2

Cătălin Mihăilă este și el membru al filialei PSD Sector 2 și fost consilier local în Consiliul Local Sector 2. Mihăilă îl cunoaște bine pe generalul Gabriel Naghi, cu care este coleg de partid. Sursele spun că acesta este vizat de acuzația de luare de mită.

Recent, Cătălin Mihăilă a fost văzut coborând de la volanul unui mașini de lux Audi A5, de culoare roșu PSD. Rămâne ca procurorii DNA să verifice toate aceste aspecte.

Sector 2
UPDATE:

UPDATE: Directorul general DGASPC Sector 2: ”S-au făcut tot felul de presiuni

Contactat de Gândul, Florin Ștefan Vasile, directorul general al DGASPC Sector 2, a confirmat că l-a informat pe primarul Radu Mihaiu despre faptul că existau suspiciuni în legătură cu derularea procedurii pentru achiziționarea unor servicii de pază la DGASPC Sector 2.

Eu l-am informat (n.red. – pe primarul Radu Mihaiu). În perioada aceea, eram suspendat, domnul primar mă suspendase. L-am informat că acea licitație trebuia anulată. Acel funcționar public care rămăsese la coordonarea Direcției Achiziții (n.red. – Cătălin Mihăilă, cercetat sub acuzația de ”luare de mită”) s-a prevalat de un act din justiție, de un certificat de grefă, dar nu a așteptat decizia finală a judecătorilor și a dat drumul la procedură. Și a făcut-o așa cum a făcut-o. Acum este suspendat. Da, s-au făcut tot felul de presiuni, pentru tot felul de servicii, inclusiv pentru cele de pază.

Ni s-au cerut, oficial, și alte informații referitoare la această speță, le vom da cu celeritate anchetatorilor. Vă pot confirma, așa cum am transmis și către organele de anchetă, că așa au stat lucrurile. Ancheta se desfășoară pe două paliere, și la DNA, și la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Biroul de Investigare a Criminalității Economice la Regimul Fondurilor Publice și Corupției.

Dăm tot concursul în această anchetă și punem la dispoziție toate documentele care ne sunt solicitate. Repet, nu pot decât să confirm cele menționate în anchetă (n.red. – neregulile constatate și acuzațiile aduse persoanelor cercetate de procurorii DNA)”, a mai precizat, în exclusivitate pentru Gândul, Florin Ștefan Vasile.

UPDATE Cătălin Mihăilă susține că el este avertizor de integritate în cazul cercetat

Cătălin Mihăilă a precizat pentru Cetățeanul că nu are cunoștință de niciun fel de cercetare asupra sa și că el este chiar cel care ar fi reclamat nereguli în legătură cu achizițiile aflate acum în atenția procurorilor DNA.

În primul rând vă anunț că sunt avertizor de integritate pe aceste achiziții, Atașat găsiți cele doua sesizări Pentru toate aceste am documentetor 2: NU mi s-a adus la cunoștință până la acest moment dacă am sau nu am calitate în vreun dosar. Sunt suspendat din septembrie pentru că am fost hărțuit de către domnul Vasile din cauza acestor sesizări. În afara domnului director general nu a fost făcută nici o presiunea asupra mea. Nu mi s-a cerut absolut nimic, toate faptele prezentate de către dumneavoastră sunt fară dovezi date de către domnul director. Legat de contractul cu paza din 2021 la care face referire domnul director vă anunț că lista firmelor cărora le-a fost trimisă invitație a fost făcută de către dumnealui. Noi am cerut și am insistat să se publice anunț în vederea respectării transparenței. S-a făcut contestație și a fost câștigat la CNSC și apoi la Curtea de Apel. Dealtfel nu se putea semna contractul, poate confirma direcția juridică, daca nu era certificatul de grefă”, ne-a comunicat Cătălin Mihăilă.

Procurorii DNA au deschis dosarul penal nr. 200/P/2022, cu privire la achiziția unor servicii de pază, protecţie şi transport valori monetare.

Deocamdată, cercetările se fac in rem, adică împotriva faptei, nu a persoanei.

Secția de Combatere a Infracțiunilor asimilate Infracțiunilor de corupție a demarat cercetările pentru infracțiunea de luare de mită asupra unor funcționari public din cadrul Direcției Achiziții – DGASPC Sector 2, și pentru infracțiunea de trafic de influență, faptă care vizează lideri ai unor filiale a unui partid politic.

Sectorul 2

Totodată, Direcția Generală a Poliție a Municipiului București – Biroul de Investigare a Criminalității Economice la regimul fondurilor publice și corupției a deschis dosarul penal nr. 3632/P/2022 cu privire la anunțul de intenție nr.46805/11.05.2022 privind o procedura de achiziție publică.

Sectorul 2

Anchetatorii au solicitat deja DGASPC Sector 2 documente și înscrisuri cu privire la procedura de achiziție publică.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Alertă: Deţinut evadat căutat în toată ţara

0
Un deținut a evadat de la Penitenciarul din Deva. În momentul în care a reușit să fugă, bărbatul se afla la muncă în apropierea închisorii. CITEŞTE ŞI: Scandal la Penitenciarul Ploieşti după o bătaie între deţinuţi Conform reprezentanților penitenciarului, acesta era...