Băsescu: Reintroducerea stagiului militar obligatoriu este necesară pentru securitatea noastră

Traian Băsescu susține că în România armata ar trebui să fie obligatorie. „Știu că îmi aprind paie în cap, dar reintroducerea stagiului militar obligatoriu este necesară pentru securitatea noastră”, a afirmat Băsescu.

„Rămânem cu o singură soluție. Pentru a crea un număr suficient de militari este necesară reintroducerea stagiului militar obligatoriu. Știu că îmi aprind paie în cap, dar reintroducerea stagiului militar obligatoriu este necesară pentru securitatea noastră. (…)În cazul unei invazii ce înseamnă 2.000 de pușcași marini la Kogălniceanu și 1.000 de militari străini la Cincu, sub comandă franceză? Înseamnă nimica toată.

Trebuie să ai o armată care să îți permită să reziști 45, 60 de zile, până când NATO își mobilizează resursele de război să te poată ajuta. Aș spune că cei care au tot tăiat din bugetul apărării, și eu pot să vă spun că a existat un CSAT în care am spus unui premier că e vorba de trădare, asta peste 50 de ani se va afla, când se vor deschide arhivele, trădare însemnând tăierea cheltuielilor militare. În timpul domnului Ponta, CCR a stabilit că avizul CSAT este facultativ, și nu-i obligatoriu ca Guvernul să țină cont de avizul CSAT. În acel moment autoritatea președintelui, de comandant al forțelor armate s-a spulberat”, a declarat Băsescu, la Digi 24.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.